Debat: Forældre og børn har brug for at komme væk fra det fejlslagne eksperiment

Debat: Forældre og børn har brug for at komme væk fra det fejlslagne eksperiment

Bine Iversen mener, at der er brug for løsninger for børn og forældre for at komme væk fra Læringshuset, som hun kalder et fejlslagent eksperiment. Foto: Kenn Thomsen

Af Bine Iversen, mor til barn i skole i Høje-Taastrup Kommune

Normalt er det dejligt at få ret. Men i tilfældet med "Fremtidens Skole" er det ikke. Jeg er forælder til et skolebarn i Høje-Taastrup, og i 2020 påpegede jeg i Lokalavisen Taastrup, at det luftige projekt "Fremtidens Skole" virkede som en dårlig idé.

Det var ikke noget, forældre til skolebørn havde efterspurgt. Den rene projektundervisning er heller ikke noget, lærere eller pædagoger anbefaler.

Kun byrådets flertal og nogle embedsfolk syntes, det var en god idé, der skulle indføres.

Resultatet kan alle nu se i "Læringshuset". Den rene projektundervisning og manglende struktur har gjort skoledagen til en larmende og utryg oplevelse. Lærere og elever har, forståeligt nok, forladt skolen i stor stil.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.

Dertil kommer alle dem, der ikke kan flytte skole, fordi der ikke er plads på for eksempel Fløng Skole, Sengeløse Skole eller nærmeste privatskole.

Det er forudsigeligt, at de ansatte og politikere nu diskuterer ansvaret – eller helt benægter problemerne.

Men forældre og børn har brug for løsninger: mulighed for at komme væk fra det fejlslagne eksperiment og starte på en skole med rigtig læring, faste rammer og en tryg kultur.

Sådanne skoler findes allerede i Høje-Taastrup. Send ressourcerne derhen, og lad ledere og ansatte på disse skoler skabe en god fremtid for børnene.

Så kan dem, der stædigt holder fast i den rene projektundervisning starte deres egen friskole. For deres egne penge. Med deres egne børn.