900 meter lang støjskærm kommer til Hvidovre

For de borgere i Hvidovre, som er naboer til Holbækmotorvejen har støj været en del af hverdagen. Nu er der udsigt til, at støjgenerne fra motorvejen kan blive reduceret med et 900 meter langt støjværn

Med udmøntningen af infrastrukturaftalen fra 2021 er der udsigt til, at støjgenerne fra Holbækmotorvejen kan blive reduceret med et 900 meter langt støjværn.

Foto: Robert Hendel

Støj fra motorvejens trafik er hverdag for de af Hvidovres borgere, der bor tæt ved Holbækmotorvejen, men nu er der hjælp på vej.

I infrastrukturplanen fra 2021 blev der afsat tre milliarder kroner til bekæmpelse af trafikstøj, og med den netop aftalte udmøntning står det klart, at Hvidovre får del i pengene.

Det betyder blandt andet, at der bliver opført en 900 meter lang støjskærm langs boligområdet ved Holbækmotorvejen, og det er forventningen, at beboerne langs strækningen vil mærke en markant reduktion af støj.

Det glæder et af de lokale folketingsmedlemmer Maria Durhuus (S), der påpeger, at støj kan forårsage sygdomme, øge stressniveauet og gå ud over borgernes nattesøvn.

– Boligområdet ved Holbækmotorvejen er udpeget som et særligt støjbelastet område i Vejdirektoratets støjhandlingsplan. Med den nye støjskærm langs motorvejen reducerer vi støjgenerne markant, siger hun.