Borgmester: Vi vil ikke sætte firkantede krav

Partnerskabsaftale: Selvom der ikke er foretaget en evaluering, mener byrådet, at aftalen med Dansk Industri er gunstig – især for de unge.

Borgmester: Vi vil ikke sætte firkantede krav

Den fungerende borgmester Kurt Scheelsbeck (K) affejede kritikken med, at den lokale 3F-formand havde ringet og rost samarbejdet. Foto: Pressefoto

Høje-Taastrup: Byrådet i kommunen har besluttet, at man vil forlænge en partnerskabsaftale, man de seneste 10 år har haft med Dansk Industri (tidligere Dansk Byggeri), og som 3F blev en del af i år 2020. Aftalen skal sikre at flere unge, der tager en erhvervsuddannelse inden for bygge- og anlægsfagene

Inden byrådet tiltrådte aftalen, var der dog en bemærkning fra Socialdemokratiets formand Peter Faarbæk.

– I fremhæver, at det er et godt partnerskab, men man ved det ikke bare rigtigt. I ønsker ikke stille krav til arbejdsgiverne, så man laver i stedet en partnerskabsaftale. Der ligger ikke nogen evaluering af det efter 10 år. Måske skal kommunen sikre via en evaluering, hvad der kommer ud af partnerskabet. Så kan vi enten sige, at der kommer noget godt ud af det eller komme ud af aftalen på et begrundet grundlag, lød det fra Peter Faarbæk.

Her bliver aftalen undersrkevet i år 2020 i Sprincenteret, hvor 3F også indtrådte i partnerskabsaftalen. Foto: Anders Ole Olsen

Den fungerende borgmester Kurt Scheelsbeck (K) fremhævede, at partnerskabet var en 10 år god, gammel tradition.

– et er et klassisk S-forslag, at de ønsker klausuler i forhold til at ansætte lærlinge, især når det gælder kommunale byggerier. Vi vil gerne opfordre til, at man gør det, men vi vil ikke sætte nogle firkantede krav, sagde Kurt Scheelsbeck.

Aftalen

Høje-Taastrup Kommune har gennem de seneste 10 år haft en partnerskabsaftale med Dansk Industri (tidligere Dansk Byggeri) både som en individuel partnerskabsaftale og senest som en tværkommunal aftale med deltagelse af Vallensbæk/Ishøj, NEXT Uddannelse København og Roskilde Tekniske Skole.

Kilde: HTK.dk

3F-formand har rost samarbejdet

Har Peter Faarbæk ikke en pointe i, at man reelt ikke kender effekten ved partnerskabsaftalen?

– Vi fik en note i år 2019, der viste, at det kunne betale sig, og at det lykkes af frivillighedens vej, siger Kurt Scheelsbeck, der til byrådsmødet også fik mindet socialdemokraternes gruppeformand om, at den lokale 3F formand Søren Grøn, havde rost partnerskabsaftalen.

– Formanden for 3F har ringet to gange til mig og fortalt, at de er glade for samarbejdet. De er glade for resultaterne. Så det kan du måske tale med din lokale 3F formand om, sagde den fungerende borgmester.

Peter Faarbæk er selv ansat i 3F.

Se, hvad formanden for arbejdsmarkdsudvalget har svaret på samme spørgsmål i artiklen ’Kommunen vil fortsætte aftale for de unge’.

Kontakt journalisten

Har du et tip, er du altid velkommen til at kontakte mig på daniel.fonseca@sn.dk eller på tlf. 20243756

Ung byrod glad for aftalen

Arbejdsmarkedsudvalget godkendte i 2019 et ændret fokus på ungeområdet med henblik på at øge unges motivation for valg af erhvervsuddannelse ved i samarbejde med Dansk Byggeri (nu DI) at sætte fokus på frafaldstruede elever på erhvervsskolerne samt fortsat sikre, at der er praktikpladser til elever med bestået grundforløb.

Det kommenterede byrådsmedlem Melis Aydin (K) på.

– Jeg er glad og tryg ved, at vi fortsætter det gode samarbejde. Det giver en bedre mulighed for, at de unge kan vælge en erhvervsuddannelse. Og det er også godt for erhvervslivet, der i fremtiden kan tage imod de unge. Jeg har selv taget en sådan uddannelse, og det kan anbefales, sagde hun.

Hvad mener du?

Deltag i debatten på Facebook-siden Lokalavisen Taastrup.