Høje-Taastrup: Tidligere i år kom Høje-Taastrup Kommune under et såkaldt light tilsyn, fordi kommunen ikke opfyldte kravene og målene om aktivering af ledige.
Nu er der sket en udvikling – og den er positiv. De seneste tal viser nemlig, at der er færre på kontanthjælp og uddannelseshjælp samt færre på dagpenge.
– Vi vil følge administrationens fokuspunkter, og så må vi følge op om et halvt år, hvor jeg forventer, at tallene ser bedre ud, siger Marjan Ganjjou (K), der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Høje-Taastrup Kommune, da kommunen i juni kom under tilsynet.
Send et tip
Har du et tip, er du altid velkommen til at kontakte mig på daniel.fonseca@sn.dk eller på tlf. 20243756
Flere årsager
Hun er i dag naturligvis glad for, at den positive udvikling.
– Umiddelbart vurderer jeg, at den høje konjunktur er årsagen til forbedringen, men vi stiller også større krav til administrationen, så der måske nu arbejdes mere fokuseret end tidligere, siger hun om årsagen til udviklingen.
Administrationen har i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) udarbejdet en handleplan for, hvorledes målene vedrørende aktivering kan opfyldes.
Administrationen vil forelægge en sag i foråret 2023, hvor Arbejdsmarkedsudvalget orienteres om den samlede udvikling for 2022.
Det samlede antal på offentlig forsørgelse er pr. 7. september, hvor delmålene fra en handleplan på området stammer fra, på 2.878 fuldtidspersoner, hvilket betyder at Høje-Taastrup Kommune i september er på niveau med resten af Vestegnen, men fortsat under landsgennemsnittet.
Byrådsmedlem og socialdemokrat Peter Faarbæk (S), er glad for den positive udvikling
– Det er på sin plads at rose dem for deres arbejde. Når man rejser kritik, så skal man også være klar til at rose. Vi ligger godt nu, siger Peter Faarbæk.
Hvad er din mening?
Deltag i debatten på Facebook-siden Lokalavisen Taastrup.