Lokalt folketingsmedlem glæder sig over tryggere og pænere stationer

Der er sat 45 millioner kroner af til at forbedre 26 stationer på S-togsnettet mellem Hillerød og Køge. Det skal være med til at gøre stationerne pænere og tryggere for passagererne, lyder det fra Maria Durhuus (S)

Lokalt folketingsmedlem glæder sig over tryggere og pænere stationer

Maria Durhuus (S) bliv i november valgt til Folketinget i Københavns Storkreds. Hun glæder sig over, at tre af S-togsstationerne i Hvidovre, hvor hun selv kommer fra, får del i puljen til forbedringer.

Foto: Robert Hendel

26 S-togstationer på S-banen mellem Hillerød og Køge får nu tilført 45 millioner kroner til at visuelt løft, der også vil gøre oplevelsen på stationerne mere tryg for passagererne.

Det mener Maria Durhuus (S), der i november blev valgt til Folketinget i Københavns Omegns Storkreds.

– På Vestegnen, hvor jeg selv kommer fra, taler jeg med rigtig mange danskere, som sådan set er glade for at bo i området, men at man med fordel kan gøre noget ved S-togstationerne, siger hun.

Særligt hører Maria Durhuus et ønske om en større tryghed ved at færdes på stationerne, og en af måderne at komme det i møde på, kan være at give stationerne et visuelt løft.

– De skal simpelthen gøres pænere, end de er nu. Derfor har vi i Folketinget lyttet til kritikken og bekymringerne fra dem, der bruger stationerne, som vi nu gør vi noget ved, fortæller det lokale folketingsmedlem fra Hvidovre, hvor tre stationer får del i puljen til et visuelt løft.

Pengene, der er sat af til at gøre stationerne både tryggere og pænere, kommer fra en pulje i Infrastrukturplan 2035, hvor der er afsat 45 millioner kroner til tryggere og mere attraktive stationer. Til hver S-togsstation, som er omfattet af puljen, er der sat mellem en halv og to millioner af.

En opdatering af stationerne i Hvidovre er ifølge borgmester Anders Wolf Andresen (SF) tiltrængt.

– Jeg benytter ofte vores s-togsstationer og som mange andre, så har jeg længe tænkt, at de godt nok trænger til en kærlig hånd. Derfor er jeg så glad for, at der i Folketinget er indgået en aftale, hvor tre af vores s-togstationer i Hvidovre får penge til at blive opgraderet med eksempelvis beplantning, belysning, affaldsspande og nye materialer, siger han.

Det har ikke været en mulighed for Hvidovre Kommune selv at give stationerne et løft, da de ikke er kommunal ejendom.

– Jeg har tidligere skrevet breve til DSB om at forskønne stationerne, så jeg ser frem til at vores stationer får det løft, som de længe har trængt til så både borgere og gæster i kommunen får en god oplevelse med at tage offentlig transport, siger Anders Wolf Andresen.