Fortsat flere mistænkte i stor narkosag

Tre mænd er fortsat varetægtsfængslet i den store narkosag med udspring i Holbæk, mens en mistænkt bagmand er blevet løsladt.

Flere personer er under efterforskning for at have haft roller i narkoringen, der er under optrevling med udgangspunkt i Holbæk.

Med torsdagens tilståelsesdom på 12 års fængsel til den 34-årige Tim Doctermann Jakobsen fik Midt- og Vestsjællands Politi taget første stik hjem i efterforskningen af en formodet narkoring, der efter politiets opfattelse har handlet med amfetamin og kokain rundt omkring på Sjælland.

Nordvestnyt beskrev sagskomplekset første gang i december efter, at to mænd på 27 og 47 år i slutningen af november blev varetægtsfængslet sigtet for at have ledende roller i handel med de ulovlige narkotiske stoffer. Ifølge sigtelsen fra grundlovsforhøret handler det om mindst 38 kilo amfetamin og 3,8 kilo kokain.

Netop disse mængder blev den 34-årige Jakobsen ved torsdagens retssag fundet skyldig i at have indgået aftale med to unavngivne personer om at sælge videre. I sagen mod Jakobsen har de to personer været angivet med profilnavne fra beskedtjenesten Signal, der er et af politiets væsentligste beviser i sagen.

Men af sigtelsen mod den 47-årige falstring og 27-årige mand fra den københavnske vestegn fremgår det, at det er netop de to mænd, som politiet mistænker for at stå bag profilerne.

Sigtelsen lyder på, at den 47-årige »organiserede«, at den nu dømte 34-årige mand »enten selv eller via p.t. ukendte mellemmænd« modtog narkotikaen på forskellige ikke nærmere beskrevne adresser.

Ydermere skal den 27-årige mand ifølge sigtelsen »løbende« have modtaget betaling for narkotikaen. Alt dette skal være foregået i perioden fra 31. marts til midt i juni sidste år.

47-årig løsladt

Den 27-årige er fortsat varetægtsfængslet i sagen, men nægter sig skyldig. Der er endnu ikke taget stilling til, om der skal rejses tiltalte, oplyser hans forsvarer, advokat Esben Roslev.

Den 47-årige mand blev derimod løsladt allerede i december efter mindre end tre ugers varetægtsfængsling. Det skete på politiets og anklagemyndighedens eget initiativ, oplyser forsvarsadvokat Linn Støkken Nielsen.

Den 47-årige nægter sig skyldig, men er dog fortsat sigtet, mens efterforskningen kører videre, og indtil anklagemyndigheden skal vurdere, om der er grundlag for at rejse tiltale.

Tre for retten til maj

Ydermere har to mænd på 30 og 33 år fra henholdsvis Vig og Holbæk siddet varetægtsfængslet i sagen siden september og oktober for at have været en del af forsyningskæden i narkoringen.

Senioranklager Rune Rydik oplyser, at der er rejst tiltale mod de to mænd samt en tredje person, der ikke er varetægtsfængslet. Sagen er berammet ved Retten i Holbæk til maj, men Nordvestnyt har endnu ikke haft adgang til anklageskriftet mod de tre personer, så det er uklart, hvad de præcist står tiltalt for.

Begge mænd var i øvrigt til stede torsdag i Retten i Holbæk for sammen med deres respektive forsvarere at overvære tilståelsessagen mod 34-årige Tim Doctermann Jakobsen, som altså fik 12 års fængsel.

Indbrud ledte på sporet

Det var efterforskningen af et indbrud i maj 2021, der ledte politiet til en lejlighed i det centrale Holbæk. Her fandt politiet blandt andet 500 gram amfetamin i en kuffert og badekåbe, som to personer i efteråret blev dømt for.

Men sagen bragte også politiet på sporet af Tim Doctermann Jakobsen, som blev anholdt i juni. Her fandt man på hans bopæl i Vallensbæk godt 550 gram kokain og knap 67.000 kroner, som stammede fra salg af narkotika.

Og samtidig fik politiet adgang til en række korrespondancer i besked-app’en Signal, som den dømte har haft i forbindelse med narkohandlerne, og de beskeder udgør nu politiets væsentligste bevismateriale i sagen.