Narko-mellemmand afsløret af beskeder: Så mange år skal han i fængsel

En 34-årig mand accepterer langvarig fængselsdom for at have ageret mellemmand i en formodet narkoring, hvor han formidlede over 45 kilo amfetamin og knap fire kilo kokain.

Bilist påvirket af kokain

Den 34-årige erkendte, at han formidlede ganske store mængder amfetamin og kokain mellem aftagere og sælgere. Han blev torsdag idømt en langvarig fængselsdom for sin rolle i sagen, hvor politiet har sigtet flere andre personer.

Foto: Jens Wollesen

Det var ikke så meget at rafle om for 34-årige Tim Doctermann Jakobsen fra Vallensbæk, da han torsdag valgte at lægge kortene på bordet og erkende sig skyldig i omfattende handel med amfetamin og kokain.

Der var på forhånd lagt op til en tilståelsessag, og Retten i Holbæk kvitterede med en dom på 12 års fængsel. En dom som Tim Doctermann Jakobsen accepterede.

Dommen er den første i et større sagskompleks om handel med narkotika, som Midt- og Vestsjællands Politi har rullet op siden foråret 2022. Flere andre personer er fortsat sigtet, heraf tre varetægtsfængslet, for deres påståede roller i den formodede narkoring.

Formidlede amfetamin

Den nu dømte gjorde det dog fra start klart, at han kun ville tale om sin egen rolle i sagen, og det accepterede senioranklager Rune Rydik uden at spørge nærmere ind til andre personers identitet.

Jakobsen erkendte således, at han i slutningen af 2021 og igen fra marts til juni 2022 fungerede som en slags mellemmand eller formidler mellem personer der henholdsvis aftog og solgte amfetamin.

Det foregik ved, at en køber kontaktede ham med et ønske om en bestemt mængde narkotika på den krypterede besked-app Signal, hvorefter han via samme kanal kontaktede en sælger. Jakobsen sørgede for at formidle tid og sted for overdragelsen, men han havde ikke selv fysisk noget med leverancerne eller betalingen at gøre.

Alt i alt blev han fundet skyldig i at have deltaget i formidling og videreoverdragelse af mere end 46 kilo amfetamin.

Sideløbende havde den 34-årige en gesjæft, hvor han, efter eget udsagn, på egen hånd solgte kokain til forskellige aftagere. Han blev dog fundet skyldig i at have indgået aftale med to andre personer om, at han skulle modtage 3,8 kilo kokain med henblik på videresalg.

Den dømte satte ikke navn på de to personer, men politiet mener at vide, hvem de er. De pågældende er indtil videre sigtet i sagen, men nægter sig skyldige.

Tim Doctermann Jakobsen kom i politiets søgelys, da man i forbindelse med efterforskningen af en sag i Holbæk fandt en telefon med en korrespondance med ham. Den rejste mistanke om, at der foregik handel med narkotika, og i juni blev den 34-årige så anholdt og varetægtsfængslet.

Bevismaterialet i sagen bygger i høj grad på de beskeder i Signal-app’en, som politiet i forbindelse med efterforskningen fandt på Jakobsens telefon.