– Vi skal til bunds i, hvorfor så mange lærere er stoppet

- Vi skal til bunds i, hvorfor så mange lærere er stoppet

Læringshuset i Nærheden er endnu en gang til debat, når byrådet samles onsdag den 15. februar til byrådsmøde. Foto: Kenn Thomsen

Foto: Kenn Thomsen

Når byrådet i Høje-Taastrup Kommune onsdag afholder det første byrådsmøde på det nye rådhus, skal det tage stilling til en brugerundersøgelse blandt personalet i Læringshuset – kommunens nyeste kæmpeskole til lidt over en halv milliard kroner, der åbnede i efteråret 2021.

Byrådet har allerede besluttet, at der skal laves en undersøgelse blandt elever og forældre, og nu skal de tage stilling til om, man skal udvide undersøgelse og også inddrage lærerne.

Det er der i det store hele enighed om blandt partierne, men de er ikke helt enige om, hvordan undersøgelsen skal udformes.

Sabah Abid (S) mener, at brugerundersøgelsen skal vise, hvorfor mange lærere er stoppet på Læringshuset. Foto: Aasmul

– Vi mener, at man skal opdele lærerne og pædagogerne, så vi kan komme til bunds i, hvorfor så mange lærere er stoppet i Læringshuset. Og det mener vi bedst, man gør ved, at undersøgelsen skal vise forskellen mellem lærere og pædagoger, siger Sabah Abid (S), der er medlem af institutions- og skoleudvalget.

Her på redaktionen har vi skrevet om mistrivsel i Læringshuset og lærer- og elevflugt samt en svær start for skolen, hvor undervisningskonceptet Fremtidens Skole er fuldt udbredt.

Over 40 lærere er stoppet siden skolen åbnede i oktober 2021.

Evaluering af konceptet

Hos De Konservative er fungerende udvalgsformand Toke Elling (K) dog af en anden opfattelse. Undersøgelsen skal ikke nødvendigvis bruges til at undersøge mistrivsel.

– Da Læringshuset åbnede, ønskede vi at man skulle evaluere Læringshuset som koncept og ikke nødvendigvis i sammenhæng med mistrivsel. Historierne, der er kommet frem i jeres medier har selvfølgelig en betydning og bliver en del af det, men undersøgelsen laves ikke på baggrund af de historier. Det er konceptet og ikke trivslen, vi ville evaluere på her, siger Toke Elling.

Anerkender udfordringer

– Vi anerkender, at der er udfordringer omkring trivsel, men vi har bare ikke set det i sammenhæng med denne her evaluering, siger Toke Elling.

Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF ønsker også, at man undersøger, hvorfor tidligere ansatte er stoppet på Læringshuset, og at de skal indgå i undersøgelsen. Men her er flertallet uenige.

Fungerende udvalgsformand Toke Elling mener, at man skal have fokus på evalueringen af konceptet i Læringshuset frem for trivslen. Foto: Aasmul

– Der er lærere, der er stoppet på Læringshuset, fordi de ikke kunne se sig selv i konceptet. Og det er helt fair. Men vi synes ikke, de skal inddrages i undersøgelsen, for så bliver det et problem at undersøge, hvad de nuværende brugere synes, siger Toke Elling og anerkender, at der er forskellige opfattelser af, hvad de to partigrupper ønsker at undersøgelsen skal bruges på.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

Begge ting skal undersøge

Hos Socialdemokratiet mener Sabah Abid omvendt, at sådan en undersøgelse kan bruges til at finde ud af, hvorfor 32 lærere alene i det første år stoppede.

– Jeg ved ikke, hvad der er årsagen til det, men det ville fremgå i sådan en undersøgelse. Det er vigtigt at undersøge, hvorfor der har været sådan en stor lærerflugt. Jeg synes ikke, vi skal snævre det ind, men spørge ind, så man har både en evaluering af konceptet og af trivslen med i sådan en undersøgelse, siger Sabah Abid.

I udvalgsbehandlingen har alle partier til sidst stemt for at man laver en brugerundersøgelse blandt medarbejderne på Læringshuset. Ved at udvide med lærerne også, kommer undersøgelsen til at koste 250.000 kroner i stedet for 200.000 kroner.

Sagen behandles endeligt på byrådsmødet onsdag den 15. februar klokken 18.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.