Ny formand er klar til at give en liberal rystetur

Skifte: Den nye formand vil gøre Venstre mere synlige i kommunen.

Ny formand er klar til at give en liberal rystetur

Morten Hoffmann-Timmol er fremadrettet Venstres gruppeformand i Høje-Taastrup. Foto: Pressefoto

Høje-Taastrup: Formanden for Venstre i Høje-Taastrup hedder nu Morten Hoffmann-Timmol. Det sker efter en generalforsamling den 30. januar, hvor han blev valgt, efter han i længere tid har været konstitueret formand.

– Jeg vil gerne gøre Venstre mere synlig i Høje-Taastrup Kommune. Vi mangler i byrådet et parti til at holde den borgerlige liberale politik på sporet og få borgerlig liberal politik ind, hvor den mangler, siger Morten Hoffmann-Timmol.

Han tror, at Venstre kan gøre gavn af hans erfaring blandt andet via sin tid som næstformand, og han har den seneste tid arbejdet på at samle bestyrelsen.

– Venstre vil blive ved man at være synlig. Vi vil tage fat i sager, som kræver en borgerlig liberal rystetur, siger han og nævner tre eksempler:

Det kunne være jobcentret. Der er ikke blevet set på effektivisering her i årevis. Det kunne også være driftsbyen, hvor man kunne udfordre dem med et privat tilbud. Men det kunne også være et friplejehjem, som Venstre italesatte i sidste valgkamp, siger han.

Det har været Lisbeth Kjærholt, der har været formand senest, og hun vil fortsat være partiets spidskandidat næste gang, der er kommunalvalg, og han har ikke nødvendigvis selv ambitioner om at sidde i byrådet.

Kontakt journalisten

Har du et tip, er du altid velkommen til at kontakte mig på daniel.fonseca@sn.dk eller på tlf. 20243756

Kritik af Læringshuset

Lokalpolitisk har Morten Hoffmann-Timmol på det seneste markeret sig i debatten omkring Læringshuset, hvor han blandt andet sagde, ’hvis jeg var borgmester og havde hørt, at der var problemer på skolen, som det belyste, var jeg røget helt op i det røde felt og krævet, at det blev løst.’.

Den fungerende borgmester Kurt Scheelsbeck (K) og blandt andet skrevet et længere svar til kritikken som kan læses i debat-indlægget ’Giv Læringshuset en fair behandling’.

Den blå blok døde

Morten Hoffmann-Timmol er blevet spurgt til, hvad han mener om, at Venstre gik med i regeringssamarbejdet, når nu partiets formand Jakob Ellemann-Jensen under valgkampen så skarpt lagde afstand til statsministeren og sagde, at han aldrig ville indgå i en regering med Mette Frederiksen?

– Virkeligheden er en anden efter valget end før valget. Man går på valg på sine mærkesager. Den såkaldte blå blok kunne ikke engang pege på en fælles forhandler til dronningerunden. Derfor døde Blå blok, siger Morten Hoffmann-Timmol.

Hvad mener du?

Deltag i debatten på Facebook-siden Lokalavisen Taastrup.

Han peger på, at der efterfølgende var to muligheder. – Men kunne enten sidde fire år med armene over kors med en flok partier, der ikke kan blive enige om noget som helst; andet end at det drejer sig om enkeltpersoner (f.eks. Inger). Det ville så give fire år til socialisterne. Det syntes Venstre sjovt nok ikke om. Eller også kunne mand indgå i en flertalsregering og lave ansvarlig politik (også selv om det er upopulært) og samtidig holde socialisterne fra regeringen. Det er godt politisk håndværk af Jakob Ellemann-Jensen. At selv om man er i mindretal, så holder man flertallet fra magten, siger han.