Debat: Jeg undrer mig – for det er et voldsomt indgreb

Debat: Jeg undrer mig - for forslaget kan være en bombe

Søren Grøn, formand for 3F Høje-Taastrup, undrer sig over, at forslaget om at afskaffe Store Bededag kommer netop nu.

Af Søren Grøn, formand for 3F Høje-Taastrup

Hvorfor kommer regeringen med dette unødige forslag om at afskaffe store bededag? Det er et voldsomt indgreb i vores danske model!

Hvis det er arbejdsudbuddet og ikke alene økonomi, som jeg syntes, der begynder at tegne sig et billede af, så har vi i 3F spillet ud med flere forslag.

3F kom med et bud tilbage i september 2022 på at ændre beløbsgrænsen i forhold til import af udenlandsk arbejdskraft. I stedet for et fast beløb skal virksomhederne have en overenskomst og betale branchens gennemsnitsløn.

En sådan ordning kan erstatte den eksternes beløbsordning – og virksomhederne vil lettere kunne hente arbejdskraft. Herudover har vi lavet 20 andre gode forslag, som kan ses på vores hjemmeside.

Jeg må sige, med det antal konkurser og vores stigende ledighed, bliver jeg lidt nervøs. Det kan godt være, at vi snakker om mangel på arbejdskraft og et øget arbejdsudbud.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.

Jeg synes, vi skal begynde at tale opkvalificering af arbejdsstyrken og være klar til en eventuel krise.

Når jeg i min indledning taler om indgreb i den dansk model, så har det en forklaring. Der forhandles overenskomst for store dele af det private arbejdsmarked nu.

Der er desværre ingen tvivl om for mig, at det kan være en bombe, at smide dette forslag på bordet lige nu. Det kan være med til at få flere medlemmer til at stemme nej til en ny overenskomst.