Skole mister bonus


					

Karakterfremgangen på Svend Gønge-Skolen fortsætter. Karakterniveauet for skolens 9. klasse-elever steg ved afgangsprøverne før sommerferien 9,53 procent i dansk og matematik. Det viser de nyeste tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Det markante karakterløft er dog ikke nok til at udløse økonomisk bonus. Havde karakterløftet nået 10 procent, ville skolen for andet år i træk have modtaget en bonus på cirka 1,3 million kroner fra regeringens elevløftpulje.

– Vi ville selvfølgelig gerne have kunnet runde vores løft på 9,53 procent op til 10 procent, så vi havde fået en ny økonomisk bonus. Men vi vil bruge resultatet som et signal om, at vi er på rette spor og skal fortsætte de gode ting, vi har gang i nu, siger skoleleder Bjørn Haldur og understreger, at han – penge eller ej – er utrolig stolt over resultatet.

– Det vigtigste er, at hver eneste elev har løftet sit niveau, og at alle vores afgangselever nu er kommet godt videre i uddannelsessystemet, fastslår han.

Der kommer en ny mulighed for bonus næste år, hvor elevernes karakterniveau dog skal løftes med 15 procent i forhold til årene 2014/2015 og 2016, for at skolen får del i puljen.

Læs mere i Sjællandske torsdag.