Massør undrer sig over forskelsbehandling

Foto: J.C. Borre Larsen
- Det er fint nok at vi skal holde lukket mellem jul og nytår, men jeg gruer for, at vi skal holde yderligere lukket til langt efter nytår. Så får jeg ingen indtægter, siger sportsmassør Thilde Toft fra Toftium, der her er fotograferet i sommer. Foto: J.C. Borre Larsen
– Det er fint nok at vi skal holde lukket mellem jul og nytår, men jeg gruer for, at vi skal holde yderligere lukket til langt efter nytår. Så får jeg ingen indtægter, siger sportsmassør Thilde Toft fra Toftium, der her er fotograferet i sommer. Foto: J.C. Borre Larsen

På sin klinik i Vordingborgs Algade må massør Thilde Toft fra mandag 21. december ikke bore tommelfingrene dybt ned i en øm skulder.

Sammen med andre liberale serviceerhverv lukker massørbranchen på grund af coronasmitte.

Til gengæld må fysioterapeuter gerne holde åbent, og det undrer Thilde Toft, der er eneste medarbejder i sin egen massørklinik Toftium.

– Som massører har vi samme virkning som fysioterapeuter, siger Thilde Toft.

Årsagen til, at fysioterapeuter ikke lukker fra næste uge, skyldes, at klinikkerne for fysioterapi er en del af sundhedsvæsenet.

– Vi har samme behandlingsform, og vi er i samme kategori, mener Thilde Toft.

Den lokale massør understreger, at hun tager coronavirussen alvorlig, og at vi skal passe på hinanden. Alligevel ærgrer hun sig over, at massørbranchen tvangslukkes. Der er ifølge Thilde Toft især under en coronaepidemi brug for massører.

– Når man på grund af corona-restriktioner træner mindre, får man ondt, fordi man ikke rører sig, siger Thilde Toft.

Hun hæfter sig også ved de psykiske aspekter af coronavirussens indtog.

– Det giver noget nedbrydelse, fordi man ikke kan gøre det, man plejer. Det kan give spændinger, og så ville det være dejligt, hvis man kunne gå til massage. Men det må man ikke, men man må gerne gå til en fysioterapeut, og det ærgrer mig, siger hun.

Thilde Toft begyndte så småt som selvstændig fysiurgisk massør i november 2019. Det er således anden gang, hun oplever en tvangslukning af sit erhverv.

Det er forfærdeligt igen igen at blive lukket, siger Thilde Toft, der er ved at undersøge, om hun kan få hjælpepakker.

– Jeg tror ikke, at min omsætning er stor nok, siger hun.

Thilde Toft gruer for, at statsminister Mette Frederiksen forlænger corona-restriktionerne til langt inde i det nye år.

– Så får jeg ingen indtægter. Det kan man godt holde til en måneds tid, men jeg kan ikke blive ved med at trykke på pyt-knappen – så strammer det til, lyder det.