Madordning bliver udskudt til august

Foto: Maj Christiansen

VORDINGBORG: Tidspunktet for, hvornår den obligatoriske madordning bliver indført i daginstitutionerne i Vordingborg Kommune, bliver nu udskudt.

Det sker efter, at Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen har indgået en aftale. Der har nemlig lokalt vist sig at være en række udfordringer forbundet med madordningen, og derfor bliver tidspunktet for indførelsen af ordningen nu flyttet til 2011 i stedet for 1. januar 2010.

Ifølge formand for børn-, unge- og familieudvalget i Vordingborg Kommune, Michael Larsen (R), er man i udvalget glade for dette.

– Vi er glade for, at vi nu får god tid til, at ordningen kommer godt på plads, og at vi får snakket ordentligt med alle de involverede parter, siger han.

Ekstra penge

Udover, at man udskyder starten på ordningen, bliver kommunerne også tilført 400 millioner kroner ekstra fra 2011. Det er man glade for i Vordingborg Kommune.

– Det giver jo et helt andet grundlag end den første udmelding. Det første udspil var kun baseret på prisstigninger i forældrebetalingen. Nu kommer der en pose penge, som vil give en bedre økonomi, siger Michael Larsen.

Aftalen mellem KL og regeringen siger, at kommunerne i løbet af 2010 vil kunne indføre ordningen gradvist.

I Vordingborg Kommune har man derfor valgt foreløbigt at udskyde starten til 1. august 2010.