Kirke sparer på strømmen

Menighedsrådet i Præstø Sogn har besluttet holde igen med energiforbruget og spare på lys og varme på grund af energikrisen. Men julen skal markeres i kirken, og derfor har menighedsrådet valgt en løsning, der påvirker den tilstundende jul mindst muligt, oplyser John Kreiner fra menighedsrådet.

Julebelysningen på kirken fortsætter som tidligere år men i en kortere periode. Det betyder, at julebelysningen først tændes fra 11. december, som er tredje søndag i advent, og frem til Helligtrekonger 6. januar. Træet foran kirken tændes dog allerede 27. november, hvor det er 1. søndag i advent. Også træet vil være tændt frem til Helligtrekonger.

Inde i kirken vil de sædvanlige tre juletræer bliver reduceret til to, der tændes 1. december og ligeledes frem til Helligtrekonger i forbindelse med kirkelige handlinger.

Julebelysningen begrænses desuden ved, at der slukkes for natbelysningen klokken 23. Samtidig er alle lyskilder og pærer er udskiftet med energibesparende LED-pærer både ude og inde.

Temperaturen i kirken holdes på de anbefalede 19 grader for også på det område at bidrage til besparelser i forbruget af energi, siger John Kreiner.