Kæphestene er et kæmpe hit

Gammelt legetøj er populært som aldrig før med dyrskue og stævner.

Kæphestene er et kæmpe hit

Hos Mern 4H kan man gå til mange ting. Nyeste skud på stammen er kæphest, hvor børne øver sig i spring og dressurprogrammer. Kæphestene er blevet meget populære i de senere år. Foto: Privatfoto

Kalve, kaniner og smådyr. Det er nok det, som de fleste normalt ville forbinde med 4H. Men i Mern nøjes man ikke kun med levende dyr. Her kan man nemlig også gå til kæphest.

Hver anden uge mødes børnene og dyster i alt fra spring til dressur, og nusser om kæppene med hestehoveder, nærmest som om der var tale om rigtige heste.

Idéen opstod sidste år, hvor det hurtig blev et hit især blandt de yngre medlemmer af 4H. Her leger børnene sig ind i verdenen med ridesport, og kæphestene kan fungere som en introduktion til en dag at have en rigtig hest, forklarer Dorte Tærsker fra 4H.

Det er ikke kun i Mern, at man har fået øjnene op for kæphestene. I de senere år er hestene, der også går under navnet hobby horses, steget voldsomt i popularitet rundt om i hele landet, og flere rideklubber har også taget dem til sig.

– Der var vel 20 udstillere med på dyrskuet sidste år, fortæller Dorte Tærsker, der selv havde fem deltagere med til Bregentved.

– Hos os er det på hyggeplan, men der er andre steder, hvor de går helt vildt meget op i det. Det er ikke kun børn, der synes, at det er sjovt. Der er også mange voksne, der dyrker det, forklarer hun.

Hos Mern 4H kan man gå til mange ting. Nyeste skud på stammen er kæphest. Privatfoto

Nyt hold

4H starter et nyt kæphestehold mandag 27. marts klokken 16.30 til 17.30 i klubhuset på Lilliendalsvej 36a . Herefter mødes man hver anden uge og træner op til dyrskuet i juni. Sidste år deltog man også i et kæphestestævne i Næstved. Men fokus er nu mest af alt på hyggen.

– Vi sætter små spring op, og så dyster de i højdespring, og jeg har også fundet et dressurprogram til dem, som de kan øve, fortæller Dorte Tærsker og tilføjer, at nogen af de små piger kan VM dressurprogrammet udenad.

– De ser de rigtige heste i fjernsynet og prøver at efterligne det med deres kæpheste. De lever sig virkelig ind i det, forklarer hun.