Stege: Kun otte kommuner er blevet udvalgt til at være vært for den teaterhistoriske fotoudstilling, der er lavet i anledning af 300-året for dansk Teater – og Vordingborg Kommune er en af dem.
Og det er Stege, man nu kan se udstillingen i til og med efterårsferien – så selv hvis man ikke mødte op fredag eftermiddag, da foreningen Dansk Teater 300 år fejrede jubilæet, kan man altså stadig lægge vejen forbi Gåsetorvet og se eksempler på dansk teater fra hele landet.
I Vordingborg Kommune har man dog grund til at være stolte over sine traditioner på det område, lød det fra borgmester Mikael Smed, da han bød velkommen til fejringen.
– Teater og scenekunst har en særlig plads i Vordingborg Kommune, vi har nærmest et overflødighedshorn af det, sagde borgmesteren og nævnte blandt andre Cantabile 2, Teater Møn, Pavillon K og dramaskolen i Præstø.
– Vi har rigtig mange dygtige scenekunstnere, som vi arbejder for at understøtte så godt, vi kan, for det er noget, der kommer hele kommunen til gode, fortsattte Mikael Smed.
Også Alette Scavenius, stifter af foreningen Dansk Teater 300 år, havde meget godt at sige om scenekunsten, som hun omtalte som en af de vigtigste kunstformer, vi har.
– Det er så vigtigt for at alle at være i kontakt med teatret. Det handler om alt det, der får os til at føle os som et fælles folk, sagde hun blandt andet.
Fejringen holdt sig dog ikke kun til skåltalerne, for der var også praktiske eksempler på dansk scenekunst anno 2022, blandt andet eksemplificeret af Tilde Knudsen fra Teater Møn.
Hun optrådte med “Mit Rum – et scenekunstnerisk selvportræt”, og trods den ret fredsommelige titel, så kom der drøn på, da hun begyndte at løfte låget af forskellige æsker – som hver især indeholdt et brudstykke af forskellig slags musik.
Selv hun måtte dog kæmpe mod baggrundsstøjen fra biler, der brølede forbi torvet.
– Vi laver ellers aldrig gadeteater. Vi optræder godt nok udendørs, men det er ude blandt fuglene, så jeg er ikke så vant til bilerne, sagde hun med godt humør.


