En indendørs have går et test-år i møde

De nye ejere af Køng Gårdbutik, 39-årige Mette Hansen og 45-årige Henrik Hald vil overvejende have åbent i weekenderne

En indendørs have går et test-år i møde

Mette Hansen og Henrik Hald har ikke tid til lige så mange aktiviteter, som der har været tidligere i Køng Gårdbutik. Butikken vil primært kun være åben i weekender, og når de har tid i løbet af vækstsæsonen. Her ses parret i deres indendørs have ved nogle af de mange løg, der er sat. Foto: Helle Judith Thomasen

Foto: Artist-freed

– Vi er to IT-professionelle, som gennem hele livet har haft naturen, haver, forædling af planter og produktion af frugt og grønt som særlig interesse.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra kæresteparret Mette Hansen og Henrik Hald, der overtog Køng Gårdbutik per 1. oktober.

– Som nye ejere af Køng Gårdbutik drømmer vi om en have med frugt, grønt, krydderurter og planter, lyder det videre.

På lørdag er første åbningsdag, men der er ikke noget af købe endnu:

– Vi bruger det første år som test-år. Vi har plantet 20-30 sorter tomater og chilier, og så må vi se.

Parret har i mange år ledt efter en planteskole eller et gartneri. Det blev Køng Gårdbutik, de faldt for.

– Jeg har været på Svinø Camping som barn med min mor, men ellers kender vi ikke området, siger Mette Hansen.

Hun bor i parcelhuset på Bankevejen 1, mens Henrik Hald bor i sin lejlighed på Frederiksberg.

Begge fortsætter i deres it-job.

Mange ting bliver anderledes i og omkring butikken end tidligere. Mette Hansen og Henrik Hald vil nemlig primært sælge de afgrøder, de selv kan producere igennem den danske vækstsæson, som løg-planterne her på billedet. Foto: Helle Judith Thomasen

Indendørs have

Parret har en 200 kvadratmeter stor kolonihave, men drømmen har handlet om at boltre sig i en indendørs have, ”hvor man ikke er afhængig af vejret”, som de siger.

Siden overtagelsen er der ryddet gevaldigt op, flyttet rundt, vasket ned og indrettet på ny.

– Vi har haft travlt, men heldigvis har vi mange venner, der har været med på arbejdsweekender. Det er guld værd, siger Henrik Hald.

De er spændte på at se, hvordan chilier, tomater og også hvidløg arter sig:

– Vi har plantet 100 tomatplanter og flere chilier, end vi selv skal bruge, så vi tester, hvordan de vokser op, og hvilke sorter, der giver godt, siger Mette Hansen.

Mange besøg

De er overraskede over den store trafik lige udenfor drivhus-dørene:

– Beliggenheden er meget fin, men vi har ikke nået at hilse på butiksbestyreren i REMA endnu. Vi har heller ikke haft tid til at gå en tur i byen eller nyde naturen. Det er hårdt at gå her, men det er hyggeligt, siger Henrik Hald.

Dog har de haft flere besøg af naboer, sommerhusgæster og andre, der lige ville kigge indenfor og hilse på, som de plejede, når de kom til Køng.

Lørdag 1. april er der åbent hus. Fra klokken 12 til 14 kan man komme og hilse på.

I øvrigt sætter Mette Hansen og Henrik Hald et skilt i døren, når der er åbent og lukket. Man kan derudover finde åbningstider på Instagram.

På hjemmesiden www.koenggaardbutik.dk kan man følge med i det, de laver, holde sig opdateret om eventuelle arrangementer og komme i kontakt med de nye ejere.