Borgere vil ikke acceptere afspærringer

Foto: Kristine Amalie Linnet

ØRSLEV: En vejafspærring i Ørslev blev så irriterende for nogle borgere, at de valgte at skride til selvtægt natten til torsdag i sidste uge. I mørket blev tunge betonklodser flyttet fra Ugledigevej, så det igen var muligt at køre en strækning på vejen, som ellers er blevet afspærret af kommunen. Der var desuden lavet spor i grøften, så bilisterne kunne køre uden om klodserne.

Der er kommet flere afspærringer op i Ørslev, efter genbrugspladsen er blevet færdig. De fleste skal beskytte villakvarterene i området mod trafik og trailerkørsel, og derudover er et stykke af Ugledigevej blevet spærret af, fordi der er dårlige oversigtsforhold og folk kører for stærkt. Man skal nu tage en afstikker på cirka 800 meter ad Svingkærvej og Industrivej for at fortsætte på den oprindelige rute. Vordingborg Kommune har fået mange henvendelser fra utilfredse borgere.

Holger Fugl Jakobsen fra Røstofte har ikke været på spil ved afspærringerne torsdag nat, men også han er irriteret over afspærringerne, som betyder, at han ikke kan køre på Ugledigevej. Først og fremmest nyder han turen gennem Lekkende Skov, når han kører til Vordingborg.

– Jeg kan godt forstå, at villakvarterene skal lukkes af, men jeg synes det er tåbeligt at lukke Ugledigevej, som i mange år har virket som hovedvej, siger han.

Holger Fugl Jakobsen forudser desuden, at afspærringerne vil føre trafikken et andet sted hen, nemlig ud på Ørslevvej.

– Og så kommer trafikken til at gå ud over andre mennesker, eksempelvis i Røstofte, hvor jeg bor, og hvor folk i forvejen kører for stærkt igennem byen, siger han.

Læs mere i avisen.