Bibliotek sætter fokus på Indiens fattige børn

Foto: Henning Gøtz

PRÆSTØ: To børnehjem med tilsammen 75 børn og unge i alderen 3 til 22 år i den hellige indiske by Bodh Gaya.

Det er, hvad den karismatiske Præstø-zoneterapeut Yrsa Grüning lige her og nu forsøger at holde styr på – vel at mærke fra Bønsvig Strand/Præstø, hvor hun henholdsvis bor og virker. Og om godt en uge drager hun igen tre uger til den ludfattige Biharprovins i kæmpelandet Indien, hvor hendes livsværk fortsat konsoliderer sig og vokser.

Lige nu er hun imidlertid på hjemmebanen – i dette tilfælde Præstø Bibliotek – udstillingsaktuel. Forstået på den måde, at støtteforeningen bag børnehjemsprojektet Sunway Children Home udstiller billeder samt præsenterer det ret enestående arbejde, som Yrsa Grüning i 2004 tog initiativ til.

Flertallet af billederne er taget af det aktive – og yderst professionelt fotograferende – støttemedlem Ole Hansen fra Præstø, der selv er fadder til et indisk barn og flere gange har været i Indien for at give en hånd med.

I Indien rækker selv små beløb langt.

Yrsa Grüning oplyser, at de to hjem drives for 25-30.000 kr. om måneden! Hun tilføjer samtidig, at støtteforeninger nu tillige forsøges etableret i København og Jylland. – Fra Rotary i Hundie-Ishøj har vi modtaget pæne besøg, og fra Margrethegården forleden 50.000 kr., melder en taknemmelig initiativtager til det ret enestående projekt.

– Siden jeg var helt ung, har jeg drømt om at skabe et børnehjem i Indien – og for seks år siden gjorde jeg så alvor af drømmen, siger Yrsa Grüning, der bl.a. har sangerne Michael Falch og Sebastian som ambassadører for det uegennyttige børneprojekt.