Bank har for mange penge i kassen

Foto: Mads Nissen, Poul Poulsen

-Fusionen er kommet på plads, og vi er tilbage på sporet. Nu tjener vi det forventede – og forventer et pænt årsregnskab med udbytte til aktionærerne.

Det er en optimistisk bankdirektør, Anders F. Møller fra Lollands Bank, der kommenterer det halvårsregnskab, som blev offentliggjort onsdag. Et regnskab, der per 31. juni viser et overskud på cirka ni millioner efter skat – med tendenser til et årsoverskud, der kan være tre gange større.

– Vi er meget optimistiske, siger Anders F. Møller, der som en streg i regningen må erkende, at der ikke er lånelyst blandt kunderne. Forskellen mellem indlån og udlån i Lollands Bank er i halvårsregnskabet opgjort til 800 millioner kroner og har været støt stigende siden 2011, hvor det (før fusionen med Vordingborg Bank) blot var 150 millioner, skriver Sjællandske torsdag.

Nationalbanken koster

Banken har mulighed for at deponere op til tre millioner i Nationalbanken uden at skulle betale, men beløb derover koster en procent i rente.

– Derfor har vi også investeret i blandt andet obligationer og desværre indkasseret et mindre tab, forklarer han.

Også lån til udkanten

– Rygterne går, at man ikke kan låne til for eksempel et billigt hus på Lolland, men det gælder kun de teknisk insolvente og for eksempel ældre borgere. Står der en mand på 30-35 år, som vil bruge en halv million kroner på drømmehuset, så kan han låne dem. Vi ser selvfølgelig på omsætteligheden, om huset kan sælges igen, men er køberen yngre og med evne til at afdrage, så er vi lånevillige. Det samme gælder bæredygtige erhvervsideer, siger Anders F. Møller.