Alternativt tilbud til de helt unge

Jimmy Hansen fra Birdhouse har fået en ny samarbejdspartner fra Ungdomsskolen, Martha Rudnielia,  til Projekt Hus. Foto: Claus Vilhelmsen
Jimmy Hansen fra Birdhouse har fået en ny samarbejdspartner fra Ungdomsskolen, Martha Rudnielia, til Projekt Hus. Foto: Claus Vilhelmsen

Projekt Hus kalder de det. Initiativtagerne fra Ungdomsskolen og Birdhouse i Vordingborg vil gerne have fat i de unge fra før gymnasiealderen, og til det formål, sætter de gang i nogle professionelle projektmagere, der kan hjælpe de unge på vej.

– Projekt Hus handler om at lave projekter, som unge selv har lyst til. Vi er så fire medarbejdere, der kan hjælpe dem til at lave lige præcis det, som de vil, siger Martha Rudnielia. Hun er ansat af Ungdomsskolen til at gå ind i projekt Hus.

– Vi har et historisk problem på Birdhouse med, at vi henvender os mest til gymnasieelever, fordi det mest er gymnasieelever, der kommer i Birdhouse.

Det siger Jimmy Hansen, en af de aktive frivillige i Birdhouse, som håber at Projekt Hus kan være med til at hive yngre folk ind.

– Og Birdhouse kan få lidt mere professionel hjælp fra ungdomsskolen. En af dem er oven i købet tidligere bruger af Birdhouse, replicerer Martha.

Jimmy indskyder, at Ungdomsskolen altid har været Birdhouses bindeled til kommunen, så de aktive på Birdhouse er vant til at samarbejde med Ungdomsskolen.

Egentlig støtter vi bare Birdhouse i det, de laver, tilføjer Martha.

Men det nye er, at unge nu kan komme og få professionel hjælp til at lave for eksempel en koncert eller et sportsstævne.