Letbane-arbejde spærrer stor vej i et halvt år

Transport: Grundet arbejde med anlæg af Letbanen, vil der i foråret og over sommeren spærres for et stykke af Søndre Ringvej i Vallensbæk.

De første vognsæt er færdige og testet i Tyskland, mens etableringen af skinnerne foregår i Danmark.

Foto: Hovedstadens Letbane

Vallensbæk: Hvis man ofte kører ad Søndre Ringvej i Vallensbæk, skal man begynde at se sig om efter en alternativ rute.

Fra tirsdag den 11. april til udgangen af oktober lukkes der nemlig i seks måneder for al trafik på Søndre Ringvej mellem Vallensbæk Torvevej og Bækkeskovvej, oplyser Hovedstadens Letbane i en pressemeddelelse.

Den gennemkørende trafik vil primært blive ledt ad Vallensbæk Torvevej og Vallensbæk Strandvej i stedet, lyder det i meddelelsen, der også advarer om, at omlægningerne vil øge presset på disse veje. Derfor opfordres der til, at man bruger motorvejene så langt, som det er muligt i perioden.

Høje køretøjer udfordret

Lastbiler og høje køretøjer, der skal ind i områderne syd eller nord for jernbanelinjen, skal være særlig opmærksomme på de alternative ruter og på maksimal-højden på de to broer i området.

Jernbanebroen, der går henover Vejlegårdsvej, har en maksimal højde på 3,9 meter, mens fodgængerbroen over Vejlegårdsparken har en maksimal højde på 3,6 meter.

Der gøres opmærksom på, at der er lukket for gennemkørsel af tung trafik på Vejlegårdsvej og Vejlegårdsparken. Så lastbiler og høje køretøjer vil alt i alt skulle bruge længere transporttid, hvis de skal gennem Vallensbæk.

Total spærring er mest effektivt

Årsagen til, at Letbanen og kommunen vælger en totalspærring, er, at de samlet set ønsker at genere trafikanter og borgere mindst muligt og sikre optimale arbejdsforhold for entreprenørerne.

Pladsforholdene på strækningen gør det nemlig vanskeligt at holde enkelte vejbaner åbne og samtidig sikre ordentlige og trygge arbejdsforhold, lyder det.

Derudover er det højt prioriteret at få arbejdet færdiggjort på én gang. Hvis der skiftevis skulle arbejdes i en af vejens sider, ville det forlænge arbejdet med yderligere et halvt år. Samtidig er ambitionen at have arbejdet afsluttet hen over foråret og sommeren, hvor der er flest feriedage, så færdslen på hverdage påvirkes mindst muligt.

Læs mere og hold dig opdateret på: dinletbane.dk/søndre-ringvej

cham