Trump: Jeg havde lyst til at slå demokratiske talere

Den republikanske præsidentkandidat var stridslysten på kampagnemøde efter demokraternes partikonvent.

Donald Trump, der er Republikanernes kandidat ved det kommende præsidentvalg i USA, var tydeligt oprevet, da han natten til fredag dansk tid gik på talerstolen under et kampagnemøde i Davenport i delstaten Iowa.

– Jeg havde lyst til at slå flere af talerne så hårdt, at de aldrig ville komme sig igen, lød præsidentkandidatens udfald mod en række af dem, der i løbet af de seneste dage har holdt tale på det demokratiske partikonvent i byen Philadelphia.

Donald Trump bruger ofte udtrykket "slå" (på engelsk hit, red.) i overført betydning mod sine politiske modstandere i forbindelse med verbale angreb, skriver tv-stationen CNN på sin hjemmeside.

Den republikanske præsidentkandidat følte sig især truffet af én unavngiven taler på det demokratiske konvent.

– Jeg havde især lyst til at slå denne ene og meget lille fyr. Jeg ville slå ham så hårdt, at hans hoved ville dreje dreje rundt. Han ville ikke vide, hvad der var sket ham, sagde Donald Trump fra talerstolen foran et begejstret publikum.

Hillary Clinton, der torsdag aften formelt blev udpeget som Demokraternes præsidentkandidat, var blandt talerne, der kritiserede Donald Trump fra scenen.

– Han vil splitte os. Fra resten af verden og fra hinanden. Han vil have os til at frygte fremtiden og frygte hinanden, sagde hun blandt andet.

Den demokratiske vicepræsidentkandidat, Tim Kaine, gjorde også nar af Donald Trumps retoriske vaner fra scenen.

– Han sagde mange ting om mig. Jeg har aldrig mødt ham. De ting, der blev sagt om mig. Jeg mener, jeg burde gennemgå nogle af navnene, sagde Donald Trump.