Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, afviser, at det vil skabe problemer for Vestens støtte til Ukraine, hvis Republikanerne vinder mere indflydelse ved det amerikanske midtvejsvalg.
– Der er helt klart stærk støtte på tværs af partigrænserne i USA for fortsat støtte til Ukraine. Det har ikke ændret sig, siger Stoltenberg.
Der har ifølge nyhedsbureauet Reuters været tegn på utilfredshed med den massive økonomiske støtte til Ukraine i den amerikanske befolkning, og der har været tegn på, at en række republikanere vil have sat en stopper for pengestrømmen.
Præsident Joe Biden har sluttet helhjertet op om Ukraine og forsynet landet med store mængder militærhjælp.
En voksende uenighed mellem Republikanernes klassiske krigshøge og tilhængere af Donald Trump har dog skabt en kløft i Det Republikanske Parti. Det har ført til spekulationer om USA’s fortsatte opbakning til Ukraine.
Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har appelleret til amerikanerne om at stå sammen, indtil Ukraine er gået sejrende ud af krigen mod Rusland.
– Jeg opfordrer dem til at opretholde en urokkelig enhed hele vejen frem til den dag, hvor freden er genoprettet, siger han i en videotale i forbindelse med det amerikanske midtvejsvalg.
Avisen The Washington Post skrev i weekenden, at Biden-administrationen bag kulisserne forsøger at påvirke Ukraine til at signalere åbenhed over for forhandlinger med Rusland og samtidig opgive kravet om, at fredsforhandlinger kun kan komme på tale, hvis præsident Vladimir Putin bliver fjernet fra magten i Moskva.
The Washington Post citerer kilder i Biden-administrationen for, at de amerikanske opfordringer til Ukraine ikke har til hensigt at presse ukrainerne til forhandlingsbordet. Det er mere et kalkuleret forsøg på at sikre, at Kyiv kan fastholde støtte fra lande, som måske ikke vil være indstillet på at bakke op om en krig i mange år frem i tiden.
– En træthed i forhold til Ukraine er reel for nogle af vores partnere, siger en af de unavngivne kilder i Biden-administrationen til The og henviser til krigens følger i fattige lande, hvor konflikten presser priserne på fødevarer og benzin op.
/ritzau/Reuters