Frankrig bekræfter over 40.000 nye smittetilfælde på et døgn

Mens Frankrig fortsat registrerer høje coronatal, advarer myndighederne om underrapportering.

En sygeplejerske tilser en covid-19-patient på en intensivafdeling på Centre Hospitalier de l'Europe i Le Port-Marly nær Paris onsdag.
En sygeplejerske tilser en covid-19-patient på en intensivafdeling på Centre Hospitalier de l'Europe i Le Port-Marly nær Paris onsdag.

Frankrig har onsdag registreret 40.558 nye tilfælde af coronavirus. Det er flere end tirsdag, hvor der blev registreret 36.330 smittetilfælde.

Det viser tal fra landets sundhedsministerium.

Under pandemien er der bekræftet over 1,5 millioner smittetilfælde i Frankrig.

Ministeriet fremhæver samtidig, at onsdagens tal er et minimum og kan stige på grund af problemer med dataindsamlingen.

Ifølge ministeriet er antallet af coronarelaterede dødsfald i Frankrig fra tirsdag til onsdag steget med 385 til i alt 38.674.

Tirsdag blev der bekræftet 854 coronarelaterede dødsfald. Dette tal omfatter dog flere dages dødstal på 428 fra plejehjem. Ifølge myndighederne var tirsdag dødstal fra landets hospitaler 394.

Det højeste antal coronarelaterede dødsfald registreret på en enkelt dag i Frankrig – på hospitaler såvel som plejehjem – var 15. april, da tallet var 1438.

Onsdag er antallet af patienter på intensivafdelinger steget med 211 til i alt 4089. Det er første gang siden 30. april, at antallet af intensivpatienter er over 4000.

Da den første bølge af coronavirus i Frankrig toppede 8. april, var 7148 covid-19-patienter indlagt på intensiv.

Onsdag er 27.534 franskmænd indlagt på hospitalet med coronavirus. Det er 1269 flere end tirsdag.

Frankrig satte mandag rekord i antallet af smittetilfælde med 52.518 et enkelt døgn, viser tal fra landets sundhedsministerium.

Frankrig genindførte fredag i sidste uge en national nedlukning. Kun skoler og arbejdspladser vil være åbne. Indkøb til almindeligt forbrug er også tilladt. Arbejde, der kan udføres hjemmefra, anbefales.

Det er også tilladt at motionere udendørs – dog maksimalt en time om dagen. Det koster cirka 1000 kroner i bøde at bryde reglerne.

Det sker i et forsøg på at få den galopperende coronasmitte under kontrol.

Frankrig oplevede den første nedlukning fra 17. marts til 11. maj.