EU-formand ser ny britisk regering som intern partipleje

Theresa Mays regering er baseret på at løse interne problemer i det konservative parti, siger Martin Schulz.

Det er mildest talt ikke pæne ord, formanden for Europaparlamentet, Martin Schulz, har at sige om Theresa Mays nye britiske regering.
Det er mildest talt ikke pæne ord, formanden for Europaparlamentet, Martin Schulz, har at sige om Theresa Mays nye britiske regering.

Europaparlamentets formand, tyskeren Martin Schulz, langer kraftigt ud efter Theresa Mays nye britiske regering.

Schulz mener, regeringen vil fortsætte det, han kalder "en ond cirkel", som vil gøre ondt på både Storbritannien og Europa.

Han siger, at Mays regering – ligesom David Camerons – er baseret på at løse interne splittelser i det konservative parti i stedet for at fremme nationale interesser.

– Vi vil arbejde konstruktivt sammen med den nyvalgte britiske regering i disse vanskelige tider, som vi også har gjort tidligere, oplyser formanden for EU-Parlamentet i en erklæring.

– Sammensætningen af den nye regering viser imidlertid, at fokus i mindre grad er på landets fremtid og mere er på at tilfredsstille den interne samhørighed i det konservative parti, tilføjer han.

Martin Schulz siger videre, Storbritannien er nødt til at bryde den onde cirkel, som har direkte betydning for resten af Europa.

– Vi står i en usikker og vanskelig situation i Europa, hvorfor alle involverede er nødt til at handle ansvarligt, siger han.

Storbritanniens nye regering består af blandt andre Boris Johnson som udenrigsminister, David Davis som minister med ansvar for at forlade EU, Philip Hammond som finansminister, Amber Rudd som indenrigsminister og Elizabeth Truss som justitsminister.

Særligt udnævnelsen af den tidligere London-borgmester Boris Johnson som ny udenrigsminister har vakt opsigt.

Den franske udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, har blandt andet udtalt, at Johnson som en af dem, der stemte for at forlade EU, har "løjet meget".

– Jeg er ikke det mindste bekymret for Boris Johnson, men i løbet af valgkampen har han løjet meget for den britiske befolkning, og nu er det ham, der har ryggen mod muren, sagde Ayrault tidligere torsdag til den franske radiostation Europe 1.