El-biler sender Elon Musk til tops på årets milliardær-liste

Tesla-chef og entreprenør Elon Musk topper for første gang nogensinde listen over verdens rigeste mennesker.

Amazons Jeff Bezos er ikke længere verdens rigeste mand ifølge Forbes.

Efter flere år som verdens rigeste mand er Amazon-stifter Jeff Bezos væltet af tronen. Ny rigmand på toppen er Elon Musk, hvis aktiepost i elbil-producenten Tesla er steget betydeligt i værdi.

Det viser Forbes' årlige liste over verdens rigeste mennesker, der udkommet tirsdag.

I 2020 måtte Elon Musk nøjes med en fjerdeplads på listen. Men siden da er han formue mangedoblet til 219 milliarder dollar – 1475 milliarder kroner.

Dermed svarer Elon Musks formue til alle staten Danmarks indtægter i 2019. To gange.

Alene siden 2021 er Musks formue steget fra 151 milliarder dollar.

Det er hovedsageligt et resultat af, at aktierne i Tesla, i takt med at produktionsproblemer er overkommet og biler bliver leveret, er steget fra omkring 66 dollar til 1097 dollar per styk.

Jeff Bezos er dog ikke reduceret til at bede fremmede om penge til en 2-zonersbillet. Selv om hans formue, der er baseret på ejerskabet af den gigantiske e-handelsplatform Amazon, er faldet en smule i 2022, er den fortsat på 171 milliarder dollar.

Blandt andre kendinge i toppen af listen er Microsoft-milliardærerne Bill Gates og Steve Balmer samt Google-rigmanden Larry Page.

Blandt de ti rigeste mennesker i verden er otte fra USA. Europas højest placerede er Bernard Arnault, der står i spidsen for luksusimperiet LVMH, der ejer blandt andet Louis Vuitton og Sephora.

I alt er listen over verdens dollar-milliardærer skrumpet fra 2755 i 2021 til 2668 i år. Nye på listen er kunstneren Rihanna og filmskaberen Peter Jackson.

USA er fortsat det land i verden, der har flest dollar-milliardærer med 735. Kina følger efter med 607.

Rusland mistede 34 dollar-milliardærer på grund af invasionen af Ukraine og de efterfølgende sanktioner, der har sendt rublen voldsomt ned i værdi.

/ritzau/