Drabsmænd diskuterede religion under mord på præst

– Efter drabet på præsten begyndte en af mændene at smile, siger nonnen Hugette Peron.

Nonner, som overlevede et angreb mod en kirke i Normandiet tirsdag, siger, at gerningsmændene diskuterede religion med den præst, som de dræbte under en morgengudstjeneste.

To nonner, som begge er i 80'erne, siger til den katolske avis La Vie, at gerningsmændene spurgte dem, om de kendte Koranen.

– Jeg svarede, at jeg respekterer Koranen, som jeg respektere Bibelen. Jeg har læst flere surer (kapitler). De surer, der har rørt mig mest, er dem, som handler om fred, siger nonnen Helene Decaux til avisen.

Den ene af gerningsmændene skal have svaret, at han også ønskede fred, men at der ville komme nye angreb, så længe luftangrebene i Syrien fortsætter.

– Når de slutter, så slutter vi, sagde han ifølge nonnerne, der beskriver de to mænd som aggressive og nervøse under deres angreb.

– Efter drabet på præsten begyndte en af mændene at smile, siger nonnen Hugette Peron.

Muslimske og kristne grupper i det sydlige Frankrig har planlagt natlige mindehøjtideligheder for den dræbte præst.

Det var en 19-årig og en medgerningsmand, som trængte ind i kirken tirsdag og skar halsen over på præsten Jacques Hamel.

De to gerningsmænd blev begge dræbt af politiet.

Den 19-årige var terrormistænkt og bar elektronisk fodlænke, mens han ventede på at skulle for retten igen. Han havde siddet fængslet, og anklagemyndigheden havde krævet, at han skulle blive bag tremmer.

Myndighederne har rejst sigtelse mod en tredje mand i forbindelse med det brutale drab på præsten. Denne mand, der er 19 år, er sigtet for at stå i ledtog med de to drabsmænd, da politiet fandt en video på en mobiltelefon, hvor en af drabsmændene er optaget.

Både premierminister Manuel Valls og indenrigsminister Bernard Cazeneuve har fået kritik for formodede sikkerhedsbrister.