Delstatsleder advarer om længere nedlukning i coronaramte Sydney

New South Wales står over for den hidtil største udfordring under pandemien, siger australsk delstatsleder.

En nedlukning i den australske storby Sydney vil blive forlænget efter den planlagte udløbsdato 16. juli, hvis ikke der sker en "dramatisk ændring" i smittetallene.

Det siger delstatsleder i staten New South Wales, hvor Sydney ligger, Gladys Berejiklian, fredag.

Udmeldingen kommer, efter at New South Wales fredag har registreret 44 nye smittetilfælde med coronavirus. Det er det højeste antal smittede under det seneste udbrud i delstaten.

Gladys Berejiklian siger fredag, at New South Wales står over for "den største udfordring, siden pandemien brød ud".

– Med mindre der sker en dramatisk ændring, med mindre tallene vender dramatisk, kan jeg ikke se, hvordan vi vil være i stand til at lempe restriktionerne inden næste fredag, siger hun ifølge The Sydney Morning Herald.

Den nuværende nedlukning blev indført i Sydney, der er hjemsted for en femtedel af Australiens 25 millioner indbyggere, 26. juni.

Den har hidtil betydet, at Sydneys borgere kun må forlade hjemmet af essentielle grunde, og fra fredag eftermiddag lokal tid strammes restriktionerne yderligere.

Fra fredag klokken 17.00 må kun to personer samles udendørs, ligesom at folk skal blive inden for en radius af ti kilometer fra deres hjem for eksempelvis at motionere.

Derudover må kun én person fra hver husstand forlade hjemmet per dag for at handle.

Desuden begrænses antallet af personer, der må deltage i en begravelse, til ti.