Voldelig 21-årig frakendt kørekort på grund af vejvrede

Modelfoto fra Retten i Roskilde
Modelfoto fra Retten i Roskilde

En 21-årig mand fra det sydlige Stevns har i vinteren 2017/2018 i flere tilfælde udvist så aggressiv fremfærd, at han nu ved Retten i Roskilde er blevet dømt for overtrædelser af både straffeloven og færdselsloven.

En dommer og to domsmænd fandt således den tiltalte skyldig i alle fire tiltaler, der stammer fra to forskellige episoder i vintermånederne.

Den første er en voldshandling på Café Marina i Rødvig, hvor han skubbede en pige hårdt ind i et bord og angiveligt derefter skulle have kastet både borde og stole efter hende, hvor én af stolene ramte hendes ben.

Hun tog efterfølgende på skadestuen, hvor man har konstateret en overfladisk rift samt et blåt mærke på højre lår samt to blå mærker på højre underben.

Den anden episode udløser de tre næste tiltaler, som den 21-årige stevnsbo er dømt efter på baggrund af en hændelse i trafikken, som har fundet sted 24. februar klokken 13.30 på Bjælkerupvej i Store Heddinge.

En trafikal uoverensstemmelse fører til et slag med knyttet næve i ansigtet på modparten. Det fører også til, at den ophidsede, unge mand ødelægger sidespejlet på modpartens bil.

Desuden kørte den 21-årige efterfølgende op på siden af modpartens bil, da de begge kørte fra gerningsstedet. Med cirka 50 kilometer i timen drejer den nu dømte sin bil ind i venstre side på den anden bil, mens begge biler altså var i bevægelse.

Herefter kørte den unge stevnsbo fra stedet uden at se sig tilbage.

Retten i Roskilde fastsatte straffen til 60 dages betinget fængsel samt en bøde på 7000 kroner, og der er ved straffastsættelsen lagt vægt på som en skærpende omstændighed, at der er tale om trafikvold.

Fængselsstraffen er ifølge dommer og domsmænd gjort betinget med en prøvetid i et år, da den dømte er i arbejde, og han har erklæret sig villig til at udføre samfundstjeneste. Set i det lys skal han derfor udføre 80 timers ulønnet samfundstjeneste.

Derudover frakendes han retten til at køre motordrevet køretøj, da han med sin kørsel helt forsætligt og i kådhed har ødelagt andres ting.

Den dømte skal desuden betale sagens omkostninger, og han skal også betale en erstatning på 2.532 kroner for udgifter behandlinger hos tandlægen.

Retten i Roskilde oplyser, at hverken den 21-årige eller anklagemyndigheden har anket dommen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge onsdag 25. juli

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen – og resten af dagens avis – på linket her:

http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink