To indsatte lokkede omsorgsmedhjælper i baghold

Den mandlige omsorgsmedarbejder blev lokket ind på et værelse på Stevnsfort og udsat for trusler og vold fra to indsatte.
Den mandlige omsorgsmedarbejder blev lokket ind på et værelse på Stevnsfort og udsat for trusler og vold fra to indsatte.

Overfaldet fandt sted en morgenstund 21. marts sidste år, da to unge indsatte på den sikrede institution Stevnsfort lod vreden gå ud over en mandlig omsorgsmedhjælper.

Kl. 8.40 lokkede de ham ind på et værelse, hvor den ene af de to unge truede medarbejderen og opfordrede ham til at slås.

Den anden slog ham på højre skulder og truede med at stikke ham i maven med en blyant.

Sådan lød anklageskriftet mod de to unge, og selv om de begge nægtede sig skyldige, da de tirsdag i denne uge stod foran en dommer, så blev de begge dømt.

Dommeren troede mere på anklagerens vidne, som var den overfaldne medarbejder, og tilsidesatte dermed de unges forklaring.

I forlængelse af den afgørelse blev den ene af de to unge – en nu 17-årig dreng fra København, der havde truet medarbejderen og opfordret ham til at slås – idømt 40 dages fængsel.

Den anden – en mand fra Køge, der siden overfaldet er fyldt 18 år – slap med en advarsel og fik ingen tillægsstraf oven i den, som han tidligere er dømt for.

Selv om begge har nægtet sig skyldige, valgte de at modtage deres dom.