To døde i brand: – Vi er alle meget chokerede

Flaget på Stevns Camping gled på halv stang i lørdags og viste dermed alle, der kom forbi på Strandvejen, at en tragedie havde ramt den ellers så glade og afslappede feriestemning. På en firkant inde i pladsen lå sorte metaldele og aske tilbage som et dystert vidnesbyrd om en ualmindeligt kraftig brand, der brød ud lige efter midnat natten til lørdag.

To mennesker betalte prisen for branden med deres liv. Et ægtepar på omkring 60 år fra Københavns-området er muligvis blevet røgforgiftede og var derfor ude af stand til at slippe ud gennem flammehavet.

– Flammerne var meget høje, og det gik utroligt hurtigt – så var det hele brændt ned, siger én af naboerne på campingpladsen, da DAGBLADET besøgte brandstedet i løbet af weekenden.

Han peger på karrosseriet af bil, der står totalt udbrændt på grunden.

– I går var den rød. Det kan man ikke se mere, konstaterer han.

Som de andre naboer blev han vækket og evakueret ud af sin campingvogn om natten, da branden opstod. Det var en meget ubehagelig oplevelse.

Han står sammen med de øvrige naboer og betragter brandtomten og taler om det passerede. Ingen af dem ønsker at udtale sig med navn i avisen.

– Vi er alle meget berørte af det, der er sket. To mennesker, som vi lige havde talt med, er døde, og det kunne lige så godt have været os selv. Vi har holdt et møde i morges for at tale det igennem, og her fik følelserne frit løb, siger en anden beboer.

På mødet blev der iværksat en indsamling til den nærmeste nabo til campingvogn. Ilden brændte hans fortelt, og med fælles hjælp og et stort tilskud fra Køge Caravan kunne han allerede søndag sætte et nyt fortelt op foran sin campingvogn.

Aase Sørensen ejer sammen med sin mand Stevns Camping. Branden er uden sammenligning det værste, som hun har oplevet i sine 20 år på stedet.

– Vi er alle meget chokerede, og det vil vi være i lang tid. Det ægtepar, som nu er døde, var fastliggere, som er kommet her i over 10 år, og jeg kendte dem rigtig godt. Det er dybt tragisk, at vi aldrig skal se dem mere, siger Aase Sørensen.

To gange tidligere i hendes tid har der været brand – den ene gang med en selvantændt batteri, den anden med et køleskab. Men det er første gang, at der har været personskader.

– Jeg tør slet ikke tænke på, hvor galt det kunne være gået. Alting på pladsen er knastørt, og vi skal prise os lykkelige over, at branden ikke har bredt sig. Heldigvis var det nærmest vindstille, men det skyldes ikke mindst, at de øvrige gæster handlede superprofessionelt og kontaktede brandvæsenet med det samme samtidig med, at de gjorde, hvad de kunne for at bremse ilden. Indsatslederen roste deres indsats meget og understregede, at afstandskravet mellem campingvognene var helt efter bogen. Det

er en trøst midt i chokket over det, der er sket, siger Aase Sørensen.

Trods branden går livet videre på campingpladsen. Der spises is og drikkes fadøl – og Aase Sørensen vil gerne lægge ulykken bag sig.

– Vi vil gerne have ryddet op på brandtomten, men så længe der er politiafspærring, må vi ikke røre noget. Jeg har lige talt med politiet her til formiddag, og de siger, at der går i hvert fald indtil tirsdag middag, før de kan sige noget om brandårsagen, siger hun.

Det bekræftes af politiet, der lørdag morgen og formiddag havde sine brandteknikere på stedet for at klarlægge brandårsagen.

– Der skal være ligsyn og senere obduktion, og vi kan ikke sige noget som helst før. Umiddelbart tror vi ikke, at der er noget som helst mistænkeligt i sagen, men dybt tragisk er det, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig i Midt- og Vestsjællands Politi.