Sølv i Namibia til Stevns-triatlet

Emil Holm vandt sølv og fik vigtige point frem imod sommer-OL i Paris.

Stevns-triatlet vandt sølv i Namibia

Her ses Emil Holm yderst til venstre på podiet. (Privatfoto)

Stevns/Namibia: Der blev lørdag eftermiddag dansk tid afviklet anden afdeling af ’2023 Africa Triathlon Cup Swakopmund’ med en sprintdistance på 750 meter svømning, 20 kilometer på cykel og 5 kilometers løb. Cuppens andet stævne foregik i Namibia, og blandt deltagerne var Emil Holm fra SHS – Stevns – TRI, som fik en podieplads.

– Førstepladsen var aldrig indenfor rækkevidde, da den blev vundet af verdensstjernen Richard Murray fra Holland, der blandt andet er blevet nummer fire ved OL i Rio de Janeiro, fortæller Lars Ole Holm fra SHS – Stevns – TRI.

Efter stævnet fortalte en glad Emil Holm til stævnets interviewer, at konkurrencen forløb nærmest perfekt. Alting fungerede upåklageligt og publikum var med, hele vejen. Det hele spillede 99 procent, men den sidste procent var hans gode ven Richard, som smed lidt grus i maskineriet.

Weekenden før kørte Emil Holm i Sydafrika, men en defekt på cyklen henviste den talentfulde unge mand til niendepladsen.

– Det var også i Sydafrika, at Emils lillesøster Anne lå til at vinde for damerne. Men hun fik desværre et træthedsbrud i foden og måtte udgå efter 7 kilometers løb, oplyser Lars Ole Holm.

Lægerne hos Team Danmark har hurtigt iværksat en handlingsplan for Anne Holm, så hun stadig kan træne, dog uden at belaste højre fodled.

Emil landede tirsdag i Kastrup, hvor han kørte direkte til Team Danmark for at få foretaget en prøve af hans hæmoglobinniveau. Både Emil og Anne skal sove i højdetelt, hvor iltmætningen sænkes og de derved øger deres totale hæmoglobinniveau, hvilket optimerer iltoptagelsen for musklerne og kroppen.

Emil er fuld af optimisme og ser frem til en spændende sæson – forhåbentligt med sin lillesøster, som rejsemakker.

Forude venter nogle hårde træningsuger frem mod EM i Krakow, der afvikles den 27. juni til 1 juli.

rmh