Prinsessen, der pyntede på historien

Teater om en skibbruden prinsesse
Historien om prinsesse Caraboo kan opleves på Erikstrupscenen lørdag 26. november kl. 13.00. Foto: Jacob Stage

Når man ikke er født med en sølvske i munden, så kan man pynte lidt på sandheden, lyder moralen i Stevns Teaterforenings næste børneforestilling: Prinsesse Caraboo. Den vises i Erikstruphallen på lørdag 26. november kl. 13.00 og er udnævnt til “sæsonens familieforestilling”. Målgruppen er de 7-11-årige og deres familier.

Bag forestillingen står Teater Frk. Fracasos Kompagni, der lover “en musikalsk komedie om fantasiens magt og fascinationen af det fremmede”.

Året er 1817. På en strand i Sydengland finder man en ung, forskræmt kvinde. Hun bærer turban og taler et uforståeligt sprog. Men hvem er denne eksotiske skabning? Og hvor kommer hun fra?

Prinsesse Caraboo er den sande historie om den fattige Mary Wilcocks, der i starten af 1800-tallet tog fusen på det halve England ved at udgive sig for at være en eksotisk, skibbruden prinsesse.

Hvis livet er slemt, er det fristende at pynte på sandheden for at skabe sig et ordentlig liv. En forestilling om en ung kvinde, der tager skæbnen i egen hånd.

– Her kan flere generationer tage hinanden med i teatret. Vi har haft Frk. Fracasos Kompagni på besøg før, også med en drabelig og fantasifuld historie med afsæt i historiske personers fantastiske liv, siger teaterforeningens forkvinde Lene Vestergård.

Forestillingen varer 50 minutter. Billetter á 125 kroner (løssalg) og 60 kroner (medlemmer samt børn) sælges via www.stevns-teater.dk.