Politiets teknikere skal finde årsagen til eksplosionsbrand

Ingen kom heldigvis noget til, da en trykflaske formentlig eksploderede under en brand i et udhus søndag eftermiddag. Nu skal politiets teknikere undersøge nærmere, hvad der forårsagede en brand søndag eftermiddag i Rødvig.

Foto: Erik Nielsen

Brandvæsen og politi mødte massivt op, da der søndag klokken 13.11 kom en anmeldelsen ind til alarmcentralen om en brand i et skur tæt på bebyggelse midt i Rødvig.

Politiet og brandvæsnet kom frem til branden ved Rødvigvej lige skråt over for den lokale brugsbutik hvor man ganske rigtigt fandt, at der var godt gang i ilden i et udhus, der var tæt på boliger til begge sider.

Brandvæsnet fik slukket branden, som havde overtændt skuret, som brændte ned.

– Branden forårsagede skader på to naboejendomme – hos den ene nabo var der sket skader på et hegn og et træ samt et drivhus. Hos en anden nabo havde branden forårsaget skader på et skur, skader på hustaget samt forårsaget flere knuste ruder, forklarer Maria E.B. Sander Hansen fra Midt- og Vestsjællands Politi mandag formiddag, dagen efter branden.

Uvis årsag

Hun peger på, at disse skader formentlig skyldes, at en trykflaske, der var placeret i det nedbrændte skur, sprængte i forbindelse med branden – og at det skabte den kraftige trykbølge.

– Det er uvist, hvad der forårsagede branden i skuret. Brandstedet skal nu undersøges af politiets teknikere med henblik på at fastlægge brandårsagen, forklarer Maria E.B. Sander Hansen, der også konkluderer, at ingen personer kom til skade i forbindelse med branden.

Politiet har nu optaget rapport i sagen, og teknikerne skal nu undersøge den reelle årsag.

Heftig trykbølge

Flere i nabolaget bemærkede tydeligt eksplosionen Der var tydelige flammer fra en bygning ud til Rødvigvej lige inden den bliver til Østersøvej.

Kunder og personale i Brugsen på den anden side af vejen hørte omkring klokken 13 et stort brag og kunne mærke, at bygningen butiksbygningen rystede.

Kort tid efter kunne de konstatere branden ved et hus skråt over for endegavlen ud mod Rødvigvej.

Et massivt opbud af brandkøretøjer fra Brand og Redning Stevns samt politiet var hurtigt på stedet, og brandslukningen gik i gang.

En kraftig røgudvikling kunne ses fra området ved parcelhuset, og mange mennesker havde taget opstilling på den anden side af Rødvigvej for at følge begivenhederne med de fire slukningskøretøjer og brandfolkenes indsats.

Politiet spærrede Rødvigvej af ved Brugsen, så trafikken blev ledt ned ad Vemmetoftevej.

Foto: Erik Nielsen