Nye tilflyttere er glade for Nicolinelund

Foto: Rudy Hemmingsen
Arthur på to år (til venstre) flytter ind i Nicolinelund i løbet af 2018, mens Matti på fire år har boet i det nye villakvarter i godt et år. Her er de foreviget ved Den Store Æbledag i Nicolinelund i oktober. Privatfoto
Arthur på to år (til venstre) flytter ind i Nicolinelund i løbet af 2018, mens Matti på fire år har boet i det nye villakvarter i godt et år. Her er de foreviget ved Den Store Æbledag i Nicolinelund i oktober. Privatfoto Rudy Hemmingsen

Arthur og Matti syner ikke af meget, når de dyrker æbleræs med grydeske ned ad den gamle lindeallé på Stolpegaarden. Men trods deres lidenhed er de to drenge det største, der kan ske for Strøby Egede og for Stevns. De er nemlig en del af de mange nytilflyttede børnefamilier, som de senere år har skabt og vil skabe fornyet liv, aktivitet og ikke mindst en fast strøm af fremtidige skatteindtægter, der kan hjælpe kommunen til at finansiere en bedre velfærd.

Matti kom til verden på Nørrebro, men flyttede ind i Nicolinelund for godt et år siden.

– Vi kommer fra en lille lejlighed på Nørrebro. Her i Nicolinelund har vi fået en skøn villa på 153 kvadratmeter med jordvarme og moderne faciliteter hele vejen rundt. At bo tæt på havet omgivet af en æblelund føles som den helt rigtige opvækst for vores børn, fortæller Christina, der er mor til Matti.

Arthurs far: Søren er enig.

– Når vi har siddet og skrevet listen med det, vi som familie godt kunne tænke os, så har vi skrevet noget med natur, bæredygtighed, skov, havet, højt til himlen, frisk luft, ro, legekammerater, nærmiljø med skole og indkøb, og så naturligvis flotte rammer med et skønt fælleshus, grønne udearealer og et stærkt sammenhold mellem naboerne. Alt det, vi har på listen, får vi i Nicolinelund, så det var ikke svært at træffe beslutningen, siger han.

Inden for det næste års tid vil omkring 100 familier, par og enlige være flyttet ind i deres nybyggede huse i Nicolinelunds æblelund. Etape 1 er mere eller mindre fuldt bebygget og beboet nu, og byggeaktiviteten i etape 2 er meget høj.

Så snart den første lokalplan for Nicolinelunds etape 3 er klar, vil Nicolinelund vokse yderligere. Det bliver primært villaer på de mange byggegrunde, men også flere klynger af række- og dobbelthuse vil indtage kvarteret.

Udstykkerparret, Käte Magdalene Gjørup og Anker Nielsen, har ladet naturen sidde for bordenden ved alle planlægningsmøder for at bevise, at man sagtens kan udvikle nye boligområder, der også kan give noget tilbage til naturen.

– Vi tænker grønt, fordi vi elsker naturen her på Stevns, og fordi vi gerne vil bidrage. Men også, fordi Arthur, Matti og deres familier slet ikke var kommet til Nicolinelund, hvis ikke vi netop satsede på det gode liv med rammer, der giver trivsel, sundhed og fællesskab, som har omsorg for naturen, som giver små sjove naturoplevelser lige udenfor køkkenvinduet, som har bæredygtige energiløsninger og er båret af en økologisk tankegang. Det er fremtiden for drengene, og det er fremtiden for Stevns, siger Käte Magdalene Gjørup.

Foruden engen vil etape tre fordele sig på fire mindre landsbyer med hvert sit gadekær. Der er allerede en lang venteliste, men interesserede er, ifølge ejerne, velkomne til at komme på besøg eller skrive sig op på Nicolinelunds hjemmeside.

– Vi har en lang venteliste, og vi er meget taknemmelige for, at så mange synes om de værdier, som Nicolinelund bygger på. Så vi ser naturligvis frem til snart at kunne give plads til de nye kommende naboer, der tripper for at komme i gang, siger hun.