Nye havkajakker til børn

Foto: Photographer: Jens Viggo Moesmand

På markedsdagen i Rødvig søndag den 10. juli kunne Havkajak Stevns præsentere sit nyindrettede klubhus.

Dagen startede med regn, men det kunne ikke tage glæden fra kajakroerne, da klubbens nye børnekajakker skulle døbes. Så børnekajakkerne blev taget ind i tørvejr under navngivningen, hvor de blev døbt som ællinger.

Nordeas filialdirektør Anette Corfitzen overdrog de to nye ællinger, Rip og Rap, til formand Carsten Dahlin. Det var muliggjort efter en donation på 15.000 kroner fra Nordea-fonden.

Nu skal ællingerne i vandet med børn, der deltager i Stevns kommunes Aktiv Sommer, og med alle de børn, der sammen med deres forældre skal ud at lege eller se vor stevnske natur.

Resten af markedsdagen blev vejret godt, og så mange stevnsboer og sommergæster blev fristet af kajakkerne, at der nu er blevet oprettet flere hold, hvor interesserede kan lære grundlæggende kajaksikkerhed, og bagefter deltage i ture ved klinten.

Til sommerturister har kajakklubben desuden oprettet særlige kurser, hvor et kort grundkursus giver mulighed for at deltage i guidede ture ved klinten. Dog under forudsætning af godt vejr.

Det kan man høre mere om i Feriebyen eller i Rødvig hver tirsdag og torsdag klokken 19, hvor man tager ud fra klubben. Man også tjekke hjemmesiden www.havkajakstevns.dk.