Mindekoncert om jazz-legende

Claus Waidtløv løfter hornet og gir’ den en Dexter. Pressefoto

De fleste jazz-freaks ved hvem Dexter Gordon var, og de allermest dedikerede husker ham fra det ikoniske jazzsted i København, Montmartre.

Søndag 26. marts kl. 20 afholdes på Hotel Klinten i Rødvig en hyldestkoncert til Dexter Gordon med Claus Waidtløv Kvartet.

Den amerikanske tenorsaxofonist Dexter Gordon der boede 14 år (fra 1962 til 1976) i Danmark, ville være blevet 100 år i år.

Han var i den grad med til at sætte København på verdenskortet som den førende jazz by i Europa. Han spillede jævnligt på Jazzhus Montmartre og satte et kæmpe aftryk i dansk jazz. Med sit fantastiske spil og sit karismatiske væsen inspirerede han en hel yngre generation af danske musikere.

Kulturforeningen Spilledåsen har fået fat i Claus Waidtløw, som er en af vores mest sublime saxofonister.

Med sig har Waidtløw en sand stjernekvartet: Jacob Christoffersen er én af vores ypperste pianister, modtager af Ben Webster prisen i 2013.

Gruppen fuldendes af to af dansk jazz ́s mest ombejlede og respekterede sidemen, den storgroovende svenske bassist Daniel Franck og Jeppe Gram på trommer.

Mulighed for tilkøb af mad ved henvendelse til Hotel Klinten tlf. 56 50 68 00.

Der er stadig billetter tilbage som kan købes på Spilledåsens hjemmeside: www.spilledaasen-stevns.dk/, eller på billettelefon 30 57 19 99, i Kontorcentret i Store Heddinge og Staxen Bøger og Papir i Hårlev.

Claus Waidtløv løfter hornet og gir’ den en Dexter. Pressefoto