Kroen skal være byens naturlige samlingssted

Claus Lauritzen og Birgitte Christensen har endnu ikke fået nøglerne til Hårlev Kro, så derfor er billedet af de nye forpagtere taget på Nytorv i Store Heddinge.
Claus Lauritzen og Birgitte Christensen har endnu ikke fået nøglerne til Hårlev Kro, så derfor er billedet af de nye forpagtere taget på Nytorv i Store Heddinge.

Hårlev: Når Hårlev Kro slår dørene op fredag 1. oktober, bliver det med to erfarne restaurationsfolk med benene solidt plantet i den jyske muld som drivkraft. De nye forpagtere hedder Claus Lauritzen og Birgitte Christensen, der senest har været arbejdskolleger på den københavnske restaurant Blis.

– Jeg har tit tænkt på, at Hårlev er sådan en udpræget pendlerby, hvor indbyggerne trænger til et lokalt samlingssted. Egnen er et slaraffenland, når det drejer sig om lokale producenter. Vallø Lam rummer et stort potentiale, vi har et lokalt bryghus, og der er flere mindre mejerier foruden gårdbutikker med grønt og kød på tilbud. Jeg blev inspireret, da jeg for nylig var til borgermøde i Strøby Forsamlingshus og hørte Bi Skaarup tale om, hvor vigtigt det er for et lokalsamfund at satse på sine produkter. Det binder egnen sammen – og så sagde jeg til Claus, om ikke vi skulle lægge billet ind på at drive Hårlev Kro videre, siger hun.

Claus Lauritzen var ikke så længe om at slå til, da han først havde set kroen.

– Jeg har hjulpet mange i branchen med at starte nye spisesteder, og nu kunne det være sjovt at prøve selv. Vi mangler nogle ordentlige spisesteder ude på landet, hvor der ikke rigtig er plads til solid og sund mad til en billig penge. Enten ser vi de meget fine og meget dyre spisesteder, hvor almindelige mennesker ikke har råd til at komme, eller også er vi helt nede på burgerniveau, siger Claus Lauritzen.