Borgmesteren: Jeg vil gerne stille op igen

- Vi er kommet på afveje, hvis mindretallet ikke respekterer en afgørelse uden procedurefejl og blot kræver en ny afstemning, fordi de ikke er enige i beslutningen. Det er ikke udtryk for ordentlighed i demokratiets spilleregler, siger Mogens Haugaard om sin beslutning om at melde sig ud af Venstre. Foto: Henrik Fisker
– Vi er kommet på afveje, hvis mindretallet ikke respekterer en afgørelse uden procedurefejl og blot kræver en ny afstemning, fordi de ikke er enige i beslutningen. Det er ikke udtryk for ordentlighed i demokratiets spilleregler, siger Mogens Haugaard om sin beslutning om at melde sig ud af Venstre. Foto: Henrik Fisker

Søndag 29. januar 2017 blev en skelsættende dato i borgmester Mogens Haugaards liv. Den dag blev han bedstefar til sit første barnebarn – en velskabt dreng kom til verden og sikrede den næste generation i Haugaard-familien.

Samme aften skrev han til Venstres landskontor og meldte sig ud af partiet. Bagefter orienterede han Venstres bestyrelse og kommunalbestyrelsesgruppe, ligesom han skrev til kredsen af Venstre-borgmestre i Region Sjælland og fortalte dem om sin beslutning.

– Det var en rigtig svær, men velovervejet beslutning. Jeg har gået og tænkt nogle dage efter, at Venstres generalforsamling med klart flertal har besluttet at indkalde til et nyt opstillingsmøde for at få mig væltet som spidskandidat. Det var en grænseoverskridende oplevelse, for dermed tilsidesætter et flertal af medlemmerne jo en demokratisk beslutning. Vi er kommet på afveje, hvis mindretallet ikke respekterer en afgørelse uden procedurefejl og blot kræver en ny afstemning, fordi de ikke er enige i beslutningen. Det er ikke udtryk for ordentlighed i demokratiets spilleregler. Og det kunne jeg godt have ønsket, at Venstres bestyrelse havde stået mere fast på, siger borgmesteren.

Mogens Haugaard har været med i Venstre i 42 år, siden han blev meldt ind i VU som 16-årig.

– Når jeg vælger at melde mig ud, skal det ses i lyset af, at jeg er valgt som borgmester for hele Stevns i fire år. Dermed har jeg påtaget mig et ansvar, som jeg ikke kan løbe fra, og det vægter tungere for mig end mit medlemskab af Venstre. Jeg har været med til at sætte nogle skibe i søen, og dem vil jeg gerne have mulighed for at sejle sikkert i havn, siger han.

Læs hele interviewet med Mogens Haugaard i DAGBLADET Stevns mandag