Skriv med forfatteren

Skriv med forfatteren
Forfatter og dramatiker Kirstine K. Høgsbro gæster Sorø Bibliotek 5. november: Foto: Emilia Therese

Har du lyst til at få dramatisk inspiration til din egen skriveproces? Så har du muligheden, når Sorø Bibliotek lørdag den 5. november kl. 10.00-13.00 holder forfatter-workshop med den prisbelønnede dramatiker og forfatter Kirstine K. Høgsbro. Hendes dramatik er opført på blandt andet Det Kongelige Teater, Nørrebro Teater og Teater Grob, og i 2021 udkom hendes første roman.

To-i-en

– Nogle bøger er skrevet på en måde, så de giver følelsen af at overvære et skuespil. Det er i høj grad tilfældet med Kirstine K. Høgsbro debutroman ”Med hensyn til at blive ny”, skriver Sorø Bibliotek i en pressemeddelelse.

– Det er ikke tilfældigt. Høgsbro er netop, ligesom Ludvig Holberg var, både dramatiker og romanforfatter – og hun forstår at ramme hverdagssituationer på kornet og at give dem dybde, perspektiv og humor.

På workshoppen kommer deltagerne til at arbejde med forskellige måder at bruge sproget på og får indblik i nogle psykologiske begreber om kropssprog og handlemønstre, som Kirstine K. Høgsbro selv er inspireret af i sin skrivning. For hvad er det egentlig, vi gør, når vi taler med hinanden – og hvordan giver man det liv på skrift?

Denne forståelse af sprog, sociale sammenhænge og interaktioner udgør rammen, når deltagerne selv skal fremskrive forskellige (hverdags)situationer, enten opdigtede eller fra eget liv.

Der kræves ingen forudsætninger for deltagelse – udover modet og lysten til at skrive.

Dansk Teater 300 år

I år markeres landet over Dansk Teater 300 år. Det er 300 år siden, at Ludvig Holberg bragte det danske sprog ind på teaterscenen. Derfor fejrer Sorø Bibliotek dramatikeren, dramatikken som litteratur og litteraturen som dramatik. Hvad gør teater og litteratur for hinanden? Hvordan skriver man dramatisk? Hvordan bruges det danske sprog på dramatisk vis både i teatret og litteraturen – dels af Holberg og dels i samtiden?

Du kan bestille billetter og læse mere om arrangementet på soroebib.dk