Nickis mor: – Måske går han rundt på må og få og er trist

Mellem Kalundborg og Jyderup sidder et forældrepar i en helt usædvanlig ulykkelig situation: Deres søn Nicki på 39 år er forsvundet fra sin bopæl i Sorø, og trods flere dages intens eftersøgning og efterlysning er det ikke lykkedes at finde ham.

De venter. Og venter. Og venter. På en opringning fra politiet eller et tegn fra Nicki.

– Måske går han rundt på må og få og er konfus. Jeg håber, at han lige pludselig hopper ind i en taxa og kommer hjem, så vi kan være sammen igen. Hvis han er trist, finder vi ud af det sammen, siger Maybritt Tychsen, der er Nickis mor.

Ligner ikke Nicki

Siden hun mandag ved middagstid blev kontakten af politiet, fordi Nicki ikke var mødt på sit arbejde i en daginstitution i Slagelse klokken 10, har hun ikke kunne finde ro i krop og sind. Bekymringen omkring Nicki fylder alt.

– Jeg kan simpelthen ikke forstå, at han bare er forsvundet. Det ligner ikke Nicki. Han er et menneske, der ikke ønsker at såre andre mennesker, siger Maybritt Tychsen, der karakteriserer Nicki som »en kærlig og følsom søn«.

– Han er også en enspænder og en nørd – på den gode måde. Han fordyber sig meget i nogle bestemte emner, og han bekymrer sig meget for verden omkring sig. Måske nogle gange lidt for meget, men det har vi mange gode snakke om, siger Maybritt Tychsen, der midt i al uvisheden og den dybe bekymring glæder sig over, at nogle af de forældre, der har børn i den daginstitution, hvor Nicki arbejder, har udtrykt deres begejstring for ham i en lokal Facebook-gruppe. Børnene kan nemlig rigtig godt lide ham.

Populær i institutionen

– Han er meget vellidt. Vi kan ikke gå en tur gennem centret i Slagelse, uden at vi altid møder børn, der skal sige hej til Nicki, siger Maybritt Tychsen.

Både Nickis mor og far og lillebror David Tychsen var tirsdag i Sorø for at deltage i eftersøgningen.

– Men politiet rådede os faktisk til at tage hjem, så nu forsøger vi at udholde ventetiden her, siger Maybritt Tychsen.

Boede i Dianalund

David Tychsen, der er Nickis 10 år yngre lillebror, fortæller, at familien i en årrække boede i Dianalund.

– Jeg håber, alle vil hjælpe med at kigge efter Nicki. Også i Dianalund. Jeg tror dog ikke, han har så mange bånd til Dianalund, at han ville søge til det område, men man ved selvfølgelig aldrig, siger David Tychsen.

39-årige Nicki bor i Sorøs midtby og arbejder i en daginstitution i Slagelse. Nicki beskrives som 186 cm høj med langt hår i hestehale. Han var iført gråt joggingtøj og North-face jakke.

Har man oplysninger om den 39-årige, bedes man kontakte politiet på 114.

Orientering til forældre

Den 39-årige Nicki, som politiet eftersøger, arbejder til daglig som pædagogmedhjælper i en daginstitution i Slagelse.

Det var daginstitutionen, der mandag formiddag tog kontakt til politiet, for Nicki mødte ikke på arbejde som planlagt. De var bekymrede for ham. Politiet tog derefter kontakt med Nickis forældre, og via en vicevært skaffede politiet sig adgang til lejligheden. Her fandt man blandt andet Nickis telefon.

Arbejdspladsen orienterede allerede mandag aften forældrene skriftligt om Nickis forsvinden.

– Institutionen har også været i kontakt med en psykolog i forhold til, hvordan personalet tackler børnenes reaktioner, siger Maj-Britt Thy, der er leder af dagtilbudsområdet i Slagelse Kommune.

– Vi har fortalt børnene, at Nickis er væk lige nu, men at politiet hjælper med at finde ham. Vi siger det, som det er, men uden at dramatisere, siger Maj-Britt Thy, der fortæller, at de øvrige ansatte i institutionen er gode til at dele deres bekymring og tanker med hinanden.