Mums er flyttet til spejderhytte

Mums er flyttet til spejderhytte

Madspildsforeningen Sorø Mums er midlertidigt flyttet til Apotekervej 17 A i Sorø. Det er spejderhytten bag Netto og Lidl.

Sorø Mums plejer at holde til på Holbækvej, men i midten af december kom der udbudne gæster: Rotter.

– Så måtte vi jo hurtigt rykke ud. Vi var heldige, at spejderne gav os lov til at benytte deres lokaliteter på Apotekervej, siger formand for Sorø Mums Grethe Bøjesen.

Her foregår uddelingen uden for.

– Det fungerer rigtigt godt, og det passer fint i forhold til corona-situationen, siger Grethe Bøjesen. Hun præciserer, at Sorø Mums naturligvis har organiseret uddelingen således, at man overholder de nye corona-krav om to meters afstand.

Placeringen på Apotekervej er kun midlertidig.

Uddelingsstedet på Holbækvej regner Sorø Mums med at vende tilbage til om cirka halvanden måned.

– Huset har fået ny ejer, og han er ved at gøre vores lokaler bedre, men vi arbejder fortsat på, at vi kan rykke permanent til Rådhusvej sammen med Mætværk, siger formanden.

Madspildsinitiativet og madfællesskabet Mætværk har i forvejen et tæt samarbejde, og de har planer om at dele lokaler på Rådhusvej 17 – gerne sammen med Sorø Ungdomsprojekt. Forhandlingerne med Sorø Kommune er dog endnu ikke afsluttet.

Der er åbent for uddeling af overskudvarer klokken 11 på Apotekervej 17A, 4180 Sorø. Det er mandag til lørdag. Der uddeles numre til køen klokken 10.50.