Maratonsang er blevet udskudt

Sorø. Maratonsang. Foto: Peter Andersen
Sorø. Maratonsang. Foto: Peter Andersen Peter Andersen

Maratonsang i Sorø skulle have præsenteret den helt nye 19. udgave af Højskolesangbogen lørdag den 14. november, men da corona-restriktionerne umuliggør at samle 200-300 mennesker til fællessang, er arrangementet udskudt.

– Den 12. november udkommer Højskolesangbogen i en ny udgave, den 19. udgave siden første udgave udkom i 1894. Cirka 150 sange er skiftet ud., fortæller formanden for Foreningen Maratonsang i Sorø, Erik Lindsø.

– Blandt de nye vil være sange af blandt andre Anne Linnet, Søren Huss, Alberte og Kim Larsen. Men også gamle sange, der kun er nye, fordi de aldrig har været med før, har fundet plads. For eksempel børnesangen »Solen er så rød mor«.

Første oplag er trykt i 120.000 eksemplarer, og halvdelen forventes solgt inden jul.

Foreningen Maratonsang i Sorø har med støtte fra Nordea Fonden indkøbt 100 eksemplarer, og den nye sangbog skulle altså have været omdrejningspunktet ved foreningens næste arrangement.

– Men vores indstilling er, at først når forsamlingforbuddet med de ekstra stramme krav ved fællessang er ophævet, vil vi fastsætte en dato for maratonsang. Vi håber, det kan blive i løbet af foråret, siger Erik Lindsø.