Kælne smågrise er et sommerhit i haverne

Kunekune-smågrisene, som nu er landet i Birkegårdens Haver. Der er under 100 kunekune-grise i Danmark. PR-foto
Kunekune-smågrisene, som nu er landet i Birkegårdens Haver. Der er under 100 kunekune-grise i Danmark. PR-foto

Børnedagene i Birkegårdens Haver er i fuld gang. 11 Børnedage i alt er spredt hen over sommerferien med sjove familieaktiviteter for både store og små. En sommer med søde dyr, smukke haver og masser af plads.

Merry Sørensen, indehaver:

– Vi har Børnedag i dag, tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge, I uge 29 er det den 14., 15. og 16. – i uge 30 den 22. og 23. og i uge 31 er der Børnekunstnerdag med en lokal keramiker, Mogens Kræmer, den 29. juli.

Coronasikkert

– Vi har beholdt de fleste af de populære aktiviteter fra de andre år og gjort dem så coronasikre, som vi kan. Det vil sige et program med familieskattejagt, bueskydning, perlefiskeri, ATV-kørsel, ansigtsmaling, fiskefodring og æselridning. Dog har vi måtte tage dyrefodring og snobrød af programmet p.g.a. corona. De fleste aktiviteter er gratis, når indgangen er betalt, der opkræves dog et mindre beløb for æselridning, ansigtsmaling og ATV-kørsel.

Keramikerdag

I tillæg til Børnedagene er Børnekunstnerdagen onsdag 29. juli. Keramiker Mogens Kræmer hjælper børnene med at lave fantasifulde trolde af ler.

Børnene må selvfølgelig tage deres trolde med hjem, og det er gratis.

De kan samme dag være med til at male årets kæmpemaleri, som skal hænges op i vores indendørs legeplads, Tumlegården, forsætter Merry.

Man kan finde hele programmet og alle detaljer for Børnedagene på Birkegårdens hjemmeside.

Haverne har fået to kunekunegrise, som de yngste er vilde med. Kunekune er kælne smågrise – og der er under 100 af dem i Danmark.

BR