Grøn omsorg skal samles i en rapport

Green Care Netværket har fået 125.000 kr. fra Landdistriktspuljen. De skal bruges til at få kortlagt grøn omsorg og dens muligheder i Danmark.

For nylig viste et indslag i TV med lægen Peter Qvortrup Geisling, at man i Norge er nået et godt stykke med grøn omsorg. Det handler i korte træk om at bruge naturen og landbruget indenfor undervisning, terapi og pædagogisk virksomhed.

– Der er eksempler på, at grøn omsorg kan nedsætte eller helt fjerne behovet for medicin, ligesom grøn omsorg er særdeles virkningsfuldt i behandlingen af lidelser som stress og posttraumatisk stresslidelse (PTSD, siger Carsten Ørting Andersen og Ella Hilker fra Sorø, der er med i bestyrelsen for Dansk Green Care Netværk – han som formand, hun som kasserer.

– I andre lande er de betydeligt længere fremme, end vi er i Danmark. I første omgang er det vigtigt for os at få afdækket Green Care-branchen i Danmark, så vi får et overblik over aktørerne på området og udfordringerne for udbydere og aftagere af green care-ydelser. Vi vil også gerne i rapporten kunne give inspiration fra andre europæiske lande, siger de to fra bestyrelsen.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.