Gaslageret røg i luften – statisterne overlevede

Foto: Peter Korsgaard

En eksploderet gasboring, flere følgeeksplosioner og adskillige svært tilskadekomne. Det var det syn, der mødte brandfolkene fra Sorø og Ruds Vedby, samt beredskabstjenesten fra Næstved, da de torsdag aften klokken 18.45 rykkede ud til Stenlille Gaslager.

Heldigvis var der kun tale om en øvelse, der skulle vise, hvor godt beredskabsplanen virker, og at brandfolkene handler rigtigt i en presset situation.

– Vi havde ikke fortalt brandfolkene, at det var en øvelse. Det opdagede de først, da de kom derud. Historien var, at en gasboring var eksploderet, og 10 medarbejdere var kommet slemt til skade, forklarer beredskabsinspektør fra Sorø Brandvæsen, Michael Djervad, til DAGBLADET og Sjællandske.

I alt 75 personer var involveret i øvelsen, som foruden brandfolkene og beredskabstjenesten havde deltagelse af ambulancefolk, regionslægen og politiets indsatsleder.

– Øvelsen blev afblæst klokken 21.10. På det tidspunkt havde vi klaret den sidste opgave, fortæller Michael Djervad, som generelt mener, at øvelsen gik godt.

– Umiddelbart gik det godt, men der er selvfølgelig områder, hvor vi skal ind og kigge på, om vi kan gøre det anderledes eller bedre, siger Michael Djervad, som dog endnu ikke kan komme ind på, hvilke områder det er.

– Vi skal mødes i næste uge og snakke tingene igennem, så må vi se, hvad folk har at byde ind med, lyder det fra Michael Djervad.