Blomsterdreng fra Solrød Strand overrækker buket til H.K.H. Prinsesse Benedikte

Solrød: 11-årige Elvis fra Solrød Strand, der har diagnosen cerebral parese, er på onsdag dagens blomsterdreng, når H.K.H. Prinsesse Benedikte skal overrække Helene Elsass Prisen 2023, skriver Elsass Fonden i en pressemeddelelse.

Helene Elsass Prisen er stiftet med formålet at påskønne enkeltpersoner, organisationer eller institutioner, der gennem projekter eller anden form for aktivitet, har gjort en særlig indsats for, at mennesker med cerebral parese kan deltage og være aktive i en social kontekst. Det kan være inden for uddannelse og arbejdsmarkedet, idræt og fritid eller kunst og kultur, og i 2022 vandt digter og handicapaktivist Caspar Eric Helene Elsass Prisen.

Og »blomsterdrengen« fra Solrød Strand overrækker altså en buket til H.K.H. Prinsesse Benedikte på onsdag, når den store handicappris uddeles.

Foreningen kunne desuden i marts 2022 fortælle, at Elvis var på Elsass Fondens allerførste vintercamp for familier til børn med cerebral parese, som bruger hjælpemidler. Det betød, at marts 2022 var første gang, Elvis drønede ned ad pisten sammen med hele sin familie.

– Det var nok den fedeste familieoplevelse nogensinde. Vi havde nok aldrig turde håbe, at vi som familie kunne stå på toppen af en skibakke og suse ned sammen, da vi fik et barn med CP, som Kristina Green Hyllegaard, der er mor til Elvis, sagde i en pressemeddelelse.