63-årig frifindes i mystisk sag om slag med kagerulle

Der er vidt forskellige meninger om, hvad der skete en sommerdag i 2019 på en adresse i Solrød Kommune, viser en domsafsigelse, der lyder på frifindelse af en 63-årig mand. Hvorfor en kagerulle er en del af et vidnes forklaring, står mindre klart.

Snød i skat: Skal betale kæmpe bøde

Den 63-årige mand frifindes i sagen, der handler om en episode med ham, ekskonen og deres to børn på en adresse i Solrød Kommune, som fandt sted i 2019. Foto: Thomas Kellermann

Der er en vis absurditet i, at ordet ”kagerulle” var en del af tiltalen mod en 63-årig mand ved retten i Roskilde, hvor der for nyligt er afsagt dom i en sag om en episode, hvor der udspillede sig noget ganske tragisk.

Manden var tiltalt for en augustdag i 2019 på en adresse i Solrød Kommune at have tildelt sin daværende kone flere slag på kroppen med en kagerulle, hvorved hun pådrog sig blå mærker.

Men det er langt fra det, der skete ifølge manden, der tilmed gerne ville skilles fra sin kone. I domsafsigelsen kan man i hans forklaring læse, at han på den pågældende augustdag sagde til konen, at han ikke kunne mere, og at han ville gå.

Herefter spærrede hun ifølge den 63-årig mand vejen for ham. Da han vendte sig for at prøve at gå en anden vej gennem huset, angreb hun ham og skubbede, så han røg ind i en væg, og herfra bliver det ifølge forklaringen fatalt.

Kvinden begyndte at råbe ”far han vil gå” og ”far stikker af”, og herefter kom parrets to børn, hvor den ene ”hægtede sig fast i ham”, hvilket blandt andet gav skade på mandens i forvejen dårlige knæ.

Det førte først til hans overgivelse, og han gik ind på sit værelse. Siden flygtede han ud ad et vindue på badeværelset og hen til en nærliggende kirke.

”han mødte en kirketjener, som var ved at lukke kirken efter gudstjeneste. Hun tilkaldte politiet. Hun så meget forvirret ud, nok fordi hans tøj var fyldt med blod”, står der også i forklaringen i domsafsigelsen.

Politiet hjalp herefter manden med at køre ham hjem, så han kunne få pakket tøj. Herefter tog den 63-årige over til sin ven, der spurgte, om han havde ”været oppe og slås med tre rockere”.

Skilsmisse

Ifølge mandens forklaring har han sagt til konen i 2018, at han ville skilles. Desuden var han ”pengegris” for hende, og derfor ville hun ikke lade ham gå.

I tiltalen var der også rejst krav om erstatning fra den 63-årige, og han forklarede, at han sammen med konen i foråret 2019 blev påkørt. De fik begge godtgørelse for svie og smerte for en periode, og når konen kræver godtgørelse for dén periode, vil hun ”ved tilkendelse få dobbelt godtgørelse for svie og smerte”.

”Han søgte om skilsmisse umiddelbart efter episoden, og først herefter indgav hun en politianmeldelse”, står der herom i forklaringen.

Mystik om kagerulle

I mandens forklaring lyder det om kagerullen, at det er en løgnagtig forklaring motiveret af hævn, og at der ingen kagerulle var i episoden. Den lå tilmed på loftet, da køkkenet var under ombygning.

I konens forklaring lyder det, at manden var oppe at køre, ude af kontrol og med fråde om munden.

”De var ved at istandsætte huset, og deres køkkenting stod i bryggerset. Han tog ’knækbrødskagerullen’ og slog hende flere gange med kraftige slag, herunder på lænden”, lyder noget af hendes forklaring.

Børnene har tilmed afgivet forklaring, og her lyder det blandt andet fra det ene af de to børn, at hun ikke kan genkende faderes forklaring om, at hun forsøgte at tilbageholde ham ved at hægte sig på ham. Det lyder også, at begge børn var til stede, da faderen fandt en kagerulle i bryggerset, som han slog moderen med. Kagerullen skulle have stået i en gammel syltekrukke og var en ”knækbrødskagerulle med takker”.

Frifindelse – staten betaler

Retten i Roskilde lagde efter manden, konen og børnenes forklaringer til grund, at der på augustdagen ”var noget tumult i deres hjem”.

”Retten finder, at der ikke ved vidneforklaringerne afgivet eller den fremlagte dokumentation er ført til det domsfældelse fornødne bevis for, at X (den 63-årige, red.) tildelte Y (konen, red.) flere slag på kroppen med en kagerulle, hvorfor han frifindes”, lyder det blandt andet i domsafsigelsen.

Dér står også, at der som følge af frifindelsen ikke bliver tale om erstatning, og at statskassen betaler sagens omkostninger.

En politiassistent havde også som vidne forklaret, at han den pågældende dag var på arbejde, hvor han blev tilkaldt til førnævnte kirke.

”en kirketjener havde ringet og anmeldt, at der sad en mand udenfor kirken, som blødte”.

Manden, altså den 63-årige, havde fortalt til politibetjenten, at der havde været tumult mellem ham og konen. Senere kørte de til huset, også som beskrevet ovenfor.

”Han husker ikke, at kvinden sagde noget om, at hun var blevet slået”, står der blandt andet også i betjentens forklaring.

Det fremgår af domsafsigelsen, at den 63-årige mand og kvinden blev skilt i december 2020.

Den 63-årige mand frifindes i sagen, der handler om en episode med ham, ekskonen og deres to børn på en adresse i Solrød Kommune, som fandt sted i 2019. Foto: Thomas Kellermann