Villum som dronningen

– I må nøjes med mig og ikke dronning Margrethe, der for 20 år siden erklærede Storebæltsbroen for åben, lød det fra Villum Christensen (LA) onsdag formiddag, hvor han i Magasinbygningen på Korsør Fæstning forestod åbningen af udstillingen om den faste forbindelse under og over Storebælt arrangeret af Korsør By- og Overfartsmuseum og Lokalhistorisk Arkiv for Korsør og Omegn.

Udstillingen er støttet med 30.000 kroner af erhvervs- og teknikudvalget, som Villum Christensen er formand for.

– Gik det så som forventet med Storebæltsforbindelsen? Man kan vel her 20 år efter åbningen sige, at miljøbekymringerne var lidt overdrevne. Se bare på det rige natur- og fugleliv på Samsø…..Sprogø naturligvis, sagde Villum Christensen med tilføjelsen om, at han flere gange har henvist tyske politikere og miljøorganisationer til netop erfaringerne fra Storebælstforbindelsen, når de har gjort miljø-indsigelser mod Femern-forbindelsen.

Han sluttede sin åbningstale med, at han alligevel nu ville gøre, som dronning Margrethe gjorde for 20 år siden, nemlig erklærer udstilingen for åben!

Der er gratis adgang til udstilllingen, der kan ses frem til den 19. juli. Der åbent alle dage fra 11-16 .

Udstillingen er absolut et besøg værd. På mange af billederne vidner personer om, at det ikke kun er broen, der er blevet 20 år ældre – for eksempel kravler en meget ung kronprins Frederik, rundt på den ufærdige hængebro.

Til børnene er der sørget for mulighed for at lege med legoklodser eller begå tegninger.